Χανιά

Καταγγελία για υπόθεση κακοποίησης 18χρονου με νοητική υστέρηση από συγχωριανό του

Στην εισαγγελία Χανίων ο φάκελος υπόθεσης κακοποίησης

Μια απίστευτη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ατόμου με νοητική υστέρηση εξετάζει η Εισαγγελία Χανίων .

Πρόκειται για καταγγελία εργαζόμενων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» η οποία αναφερόταν σε περίοδο που το θύμα ήταν ανήλικο και η οποία επανήλθε προς εξέταση με την ενηλικίωση του.

Στην εισαγγελία Χανίων έχει περάσει η δικογραφία που σχημάτισε το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά σε βάρος ενός ατόμου που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 18χρονου σήμερα με ελαφρά νοητική υστέρηση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τους ανθρώπους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Πλατανιά μετά από κοινωνική διερεύνηση.

 Εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που επισκέπτονταν το σπίτι της οικογένειας του 18χρονου ήταν σύμφωνα με πηγές εκείνοι που αντιλήφθηκαν τα σημάδια κακοποίησης του νεαρού.

Απευθύνθηκαν στο αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά που τα με στοιχεία της έρευνας σχημάτισε δικογραφία σε βάρος ενός συγχωριανού του θύματος.

 Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 18χρονος σήμερα, φέρεται να υπέκυπτε στις αρρωστημένες ορέξεις συγχωριανού του που εκμεταλλευόταν την αναπηρία του, όταν ακόμη ήταν ανήλικος.

Δεκάδες υποθέσεις έχουν κατά καιρούς καταγγελθεί για σεξουαλική ή άλλης μορφής κακοποίηση σε βάρος ατόμων με κινητική ή νοητική αναπηρία.

Τα σωματεία ΑμΕΑ και η Πανελλήνια ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία καλούν τους πολίτες να λύνουν τη σιωπή τους και να απευθύνονται στις αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια