Σταδιακή αύξηση του τουρισμού στα Χανιά: Οι «δύο όψεις ενός νομίσματος»

Κρήτη
Σταδιακή αύξηση του τουρισμού στα Χανιά: Οι «δύο όψεις ενός νομίσματος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τουριστική κίνηση μοιάζει να βρίσκεται στο απόγειο της, όμως στις επιχειρήσεις η εικόνα είναι διαφορετική

Ελαφρώς καλύτερη από την περυσινή χαρακτηρίζουν τη φετινή τουριστική σεζόν οι επιχειρηματίες εστίασης στην πιο δημοφιλή περιοχή των Χανίων, το παλιό λιμάνι.

Το τελευταίο διάστημα καταγράφηκε μικρή αύξηση του τουριστικής κίνησης ωστόσο σε περιοχές λιγότερο δημοφιλείς,  τα καφέ και εστιατόρια μόλις που επιβιώνουν.

Οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων του Ενετικού λιμανιού δηλώνουν πως η σεζόν άρχισε με καθυστέρηση τονίζουν όμως πως η επισκεψιμότητα δεν είναι απογοητευτική.

Το κλίμα είναι διαφορετικό σε περιοχές λιγότερο δημοφιλείς, όπως είναι τα στενά πίσω από την Πλατεία της Μητρόπολης . Ο κόσμος είναι λιγοστός και οι προσδοκίες ανάλογες.

Η πτωτική πορεία του τουρισμού μετά την εμφάνιση της πανδημίας έχει αφήσει το αποτύπωμα του στην εστίαση με τους επιχειρηματίες να νοσταλγούν τις χρυσές εποχές.

Το πιο αισιόδοξο σενάριο για τους καταστηματάρχες από το χώρο της εστίασης είναι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο οι αφίξεις να αυξηθούν και το κλίμα να αλλάξει ουσιαστικά.

Υπενθυμίζεται πως η τουριστική κίνηση στα Χανιά το περυσινό καλοκαίρι ήταν μειωμένη κατά 80% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019.

Φωτογραφία αρχείου : unsplash

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News