Χανιά

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην ανακατάληψη του λόφου Καστελι

Συγκέντρωση Ρόζα Νερα στα δικαστήρια Χανίων: Είπαν όχι στην τουριστική αξιοποίηση του λόφου Καστέλι

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Χανίων πραγματοποίησαν το πρωί μέλη της συλλογικότητας Ρόζα Νέρα που στις αρχές Ιουνίου προχώρησαν σε ανακατάληψη του κτηρίου της παλιάς Μεραρχίας Κρητών στο λόφο Καστέλι.

Με αφορμή την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει το Πολυτεχνείο Κρήτης και η εταιρία στην οποία έχει παραχωρηθεί το κτήριο, τα μέλη της συλλογικότητας διαδήλωσαν υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του λόφου.

Αναλυτικότερα, ενάμιση μήνα μετά την ανακατάληψη της παλιάς Μεραρχίας Κρητών από τη συλλογικότητα Ρόζα Νέρα εκδικάστηκε σήμερα η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, της Εταιρίας Αξιοποίησης και  Διαχείρισης της περιουσίας και του τεχνολογικού πάρκου του εκπαιδευτικού ιδρύματος και της Εταιρίας BELVEDERE με την οποία έχει υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων που είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, συγκεντρώθηκαν μέλη της Ρόζα Νέρα διαμαρτυρόμενα για τα ασφαλιστικά μέτρα και για μια πιθανή επιχείρηση εκ νέου εκκένωσης του κτηρίου.

Εξ αιτίας της ανακατάληψης του κτηρίου από τη Ρόζα Νέρα οι μηχανικοί της μισθώτριας εταιρίας δεν έχουν πρόσβαση στο κτήριο προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των υπηρεσιών του δημοσίου με αποτέλεσμα το επενδυτικό σχέδιο να μη μπορεί να προχωρήσει. Η δικηγόρος της εταιρίας πάντως που παρέστη στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σκέψη καταγγελίας της σύμβασης.

Την ίδια στιγμή , η συνέλευση αυτοδιαχείρισης του λόφου Καστέλι σε ψήφισμα της αναφέρει πως τα κτήρια και η αυλή στο λόφο Καστέλι είναι πλέον ανοιχτά.

«Ο χώρος είναι προσβάσιμος και καθημερινά πραγματοποιούνται δράσεις. Το μέλλον των κτηρίων και της αυλής συναποφασίζεται τώρα , από τον κόσμο που αντιστέκεται στα επενδυτικά πλάνα πρυτάνεων και κυβερνήσεων, ανοίγοντας ένα διαφορετικό δρόμο για την αυτοδιαχείριση τους».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια