Πανελλήνιες 2021: Χαμόγελα επιτυχίας και στα Χανιά

Κρήτη
Πανελλήνιες 2021: Χαμόγελα επιτυχίας και στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους, κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες

Χαμόγελα επιτυχίας σκόρπισε και στα Χανιά η ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων με εκατοντάδες αποφοίτους σχολείων της πόλης αλλά και της ενδοχώρας να εξασφαλίζουν μια θέση σε ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Για μια μεγάλη πλειοψηφία των υποψηφίων, οι πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας, η έλλειψη σταθερότητας στην παρακολούθηση των μαθημάτων και τα συνεχή lockdown λειτούργησαν παραδόξως ενισχυτικά στην προσπάθεια τους!

Ο Γιώργος Γιαννούλης, απόφοιτος του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων συγκέντρωσε 19.273 μόρια που του εξασφαλίζουν την εισαγωγή του στη σχολή πρώτης του επιλογής , τη Νομική Αθηνών. Προσηλωμένος σε αυτό το στόχο ,με συστηματικό διάβασμα και καλή διάθεση, πέτυχε το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση ενός ονείρου. Για τον ίδιο, «υπήρχαν θετικά από τα αλλεπάλληλα lock down. Υπήρχε περισσότερος χρόνος. Αφ ενός στερούμασταν τη δυνατότητα εξόδου, αφ εταίρου ήμασταν αναγκασμένοι να αφοσιωθούμε στα μαθήματα».

Τα συναισθήματα για τον Γιώργο Γιαννούλη, όπως και για χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα είναι ανάμεικτα. Τη χαρά της επιτυχίας διαδέχεται ο προβληματισμός για τον αν οι επιτυχόντες καταφέρουν να εγγραφούν κανονικά στα πανεπιστήμια και αν η νέα ακαδημαϊκή χρονιά δεν πέσει θύμα μιας ακόμη περιόδου μέτρων για την αντιμετώπιση ενός νέου πιθανού κύματος της πανδημίας. «Φοβόμαστε μήπως δεν πάμε στις σχολές μας. Ελπίζω να διαψευστούμε» είπε ο Γιώργος στη Ν.Κ.

Ένα όνειρο που τον ακολουθούσε από την Γ΄ Γυμνασίου κατάφερε να πραγματοποιήσει ο Γιώργος Παπαδάκης, απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Νέας Κυδωνίας ο οποίος συγκέντρωσε 18.880 μόρια. Πέτυχε να εισαχθεί στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών – Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. «Επειδή ασχολούμαι από πολύ μικρός με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, έθεσα από πολύ νωρίς αυτό το στόχο». Για τη χρονιά που πέρασε, ο Γιώργος Παπαδάκης  είπε ότι «αναμφίβολα ήταν περίεργη και πάντως όχι εύκολη. Συνεχείς αλλαγές μας αποσυντόνιζαν αλλά εν τέλει τα καταφέραμε». Ο ίδιος ελπίζει πως η σχολή που επέλεξε θα του εξασφαλίσει επαγγελματική αποκατάσταση σε έναν τομέα που αγαπά.

Απόφοιτη επίσης του Γενικού Λυκείου Νέας Κυδωνίας η Μυρτώ Παρδαλάκη με 18.712 μόρια στοχεύει στην Ιατρική αν και σκέφτεται σοβαρά και την Κτηνιατρική. «Είχα αποφασίσει τι θέλω από πολύ νωρίς. Η καραντίνα με βοήθησε. Δε μπορώ τη ρουτίνα. Έτσι οι συνεχείς αλλαγές με κρατούσαν σε εγρήγορση. Ήταν μια πολύ ωραία χρονιά» ,είπε η Μυρτώ στη Ν.Κ. η οποία κάλεσε τους νέους να προσπαθούν για τα όνειρα τους και τόνισε πως «οι πανελλήνιες είναι μόνη η αρχή. Κάθε προσπάθεια αξίζει. Η θέληση είναι το πιο σημαντικό».

Η Μυρτώ Παρδαλάκη ευχαρίστησε την οικογένεια της, τους φίλους της, το σχολείο και τους καθηγητές της, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα τα είχε καταφέρει,  όπως είπε. «Σίγουρα οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να είναι πιεστικοί. Όταν σε στηρίζουν ψυχολογικά αυτό μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία σου» τόνισε. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News