Χανιά

Σε ύφεση οι φωτιές σε Πρέβελη και Αποκόρωνα - Παραμένουν δυνάμεις και επιχειρούν

Σε ύφεση βρίσκονται και οι δύο φωτιές που έθεσαν σε συναγερμό την Πυροσβεστική Υπηρεσία την Τετάρτη

Κατάφεραν να ελέγξουν τις μεγάλες φωτιές που μαίνονταν την Τετάρτη σε Ρέθυμνο και Χανιά και πιο συγκεκριμένα σε Πρέβελη και Αποκόρωνα, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έσπευσαν για την κατάσβεσή τους.

Ειδικότερα, όσον αφορά την φωτιά στην Πρέβελη, ενώ είναι σε ύφεση, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν μικροεστίες μέσα στην καμένη περιοχή, έτσι οι επίγειες δυνάμεις τις πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο και επιχειρούν, ενώ οι εναέριες σταμάτησαν με τη δύση του ηλίου.

Αναφορικά με την φωτιά στον Αποκόρωνα και αυτή είναι σε ύφεση, ενώ στο σημείο θα παραμείνουν τέσσερα οχήματα, με τους υπαλλήλους να είναι σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ θα γίνει έλεγχος το πρωί.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη την Πέμπτη 8 Ιουλίου

Με ανακοίνωση της η Πολιτική Προστασία της Κρήτης επισημαίνει πως την Πέμπτη χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς το νησί θα βρίσκεται σε κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου.

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για το σύνολο της Κρήτης, είναι σε κατηγορίας κινδύνου: 4 (πολύ υψηλός).

Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας καλούνται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες την απαγόρευση καύσης και χρήσης πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, όπως και την προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων, στα δάση και λοιπές ευπαθείς περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας να σεβαστούν τις απαγορεύσεις, να ενημερώνονται μόνο από επίσημες πηγές και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.

Είναι καθήκον όλων μας να συμβάλλουμε στην προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των υποδομών της χώρας.

Δείτε οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

166  ΕΚΑΒ

100  ΕΛΑΣ

199  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

112  ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

108 ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια