Γιάννης Κεφαλογιάννης: Ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στα Χανιά σε έκταση του παλιού ψυχιατρείου

Χανιά
Γιάννης Κεφαλογιάννης: Ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου στα Χανιά σε έκταση του παλιού ψυχιατρείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση από τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Γ. Κεφαλογιάννη - Την έκταση θα παραχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Την απόφαση της κυβέρνησης για επίλυση του οξυμένου στεγαστικού προβλήματος των δικαστικών υπηρεσιών των Χανίων με την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου, με την ίδια μέθοδο που έχει αποφασιστεί για το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ο οποίος προήδρευσε σύσκεψης στην αντιπεριφέρεια μίλησε για ειλημμένη απόφαση κάνοντας μάλιστα γνωστό ότι αρχίζουν άμεσα οι διαδικασίες παραχώρησης του οικοπέδου στην έκταση του παλιού ψυχιατρείου.

Η έκταση έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και ένα τμήμα της αναμένεται να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου στη συνέχεια με τη μέθοδο ΣΔΙΤ να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων.

 Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων που είχε προτείνει να αξιοποιηθεί το κτήριο της πρώην δικαστικής φυλακής που βρίσκεται πίσω από τα Δικαστήρια, αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις του στη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί με αφορμή τις ανακοινώσεις του υφυπουργού  Μεταφορών και Υποδομών.

Στο μεταξύ,  ο δήμαρχος Χανίων  Παναγιώτης Σημανδηράκης δεσμεύτηκε για τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ώστε να προβλεφθεί χρήση της έκτασης του παλιού ψυχιατρείου από τις δικαστικές υπηρεσίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News