Ανακοίνωση για την ασφάλεια του οδικού τμήματος « Αρμένοι- Παλέ» μετά το τροχαίο δυστύχημα

Χανιά
Ανακοίνωση για την ασφάλεια του οδικού τμήματος « Αρμένοι- Παλέ» μετά το τροχαίο δυστύχημα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης: Ο νέος δρόμος Αρμένοι- Παλέ δεν είναι ολοκληρωμένος, αφού τμήματά του είναι υπό κατασκευή

Με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη προ ημερών στην επαρχιακή οδό πριν την Παλέ η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης έκανε σήμερα την ακόλουθη ανακοίνωση:

« Κατ΄αρχάς η Υπηρεσία μας σύσσωμη εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το τροχαίο, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νέος συμπολίτης μας και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Σχετικά με τις διάφορες απόψεις, που δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο και στο διαδίκτυο για την ασφάλεια του δρόμου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Ο νέος δρόμος Αρμένοι- Παλέ  δεν είναι ολοκληρωμένος, αφού τμήματά του είναι υπό κατασκευή. 

Το τμήμα από διασταύρωση προς Αμπελάκι και Καρίνες μέχρι την διασταύρωση προς Φωτεινού (περί το 1,0 χλμ. πριν τον οικισμό Παλέ) έχει δοθεί σε κυκλοφορία από 02-06-2021, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του είχε κατασκευαστεί και προτιμήθηκε εν μέσω τουριστικής περιόδου να γίνεται η κυκλοφορία από την  επαρχιακή οδό και όχι από τη δημοτική οδό μέσω Φωτεινού, όπου είχαμε δεχτεί πάρα πολλές διαμαρτυρίες για την κατάσταση του δρόμου.

Στο τμήμα αυτό, που δόθηκε σε κυκλοφορία, υπάρχει ενδιάμεσο τμήμα στο οποίο εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης κατολισθήσεων, που παρουσιάστηκαν κατά την κατασκευή του και δεν προβλέπονταν στη μελέτη. 

Για το λόγο αυτό η κυκλοφορία σήμερα γίνεται από προσωρινή παράκαμψη μέσω του παλαιού υφιστάμενου επαρχιακού δρόμου, όπως αναφέρει και η σχετική σήμανση, που υπάρχει στο δρόμο  που καθορίζει και μέγιστες επιτρεπόμενες  ταχύτητες κυκλοφορίας 30-40 km/h στο σημείο αυτό. Οι κλίσεις, που έχουν δοθεί στο ίδιο σημείο, δεν αφορούν τις κλίσεις, που θα έχει ο τελικά κατασκευασμένος δρόμος, αλλά την προσαρμογή του νέου με τον παλιό επαρχιακό δρόμο ώστε να δημιουργηθεί η παράκαμψη ,η οποία και είναι ασφαλής, αν τηρείται η σήμανση και τα όρια ταχύτητας που αυτή προβλέπει.

Παρακαλούμε τα διερχόμενα οχήματα να τηρούν αυστηρά την υπάρχουσα σήμανση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News