Φονική συμπλοκή στις φυλακές Αγιάς: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 43χρονος δράστης

Κρήτη
Φονική συμπλοκή στις φυλακές Αγιάς: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 43χρονος δράστης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδηγήθηκε στην απομόνωση του καταστήματος Κράτησης ΚΡΗΤΗ 1

Στην απομόνωση του καταστήματος Κράτησης ΚΡΗΤΗ 1 στην Αγιά οδηγήθηκε το μεσημέρι μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Χανίων ο 43χρονος Γεωργιανός, που το απόγευμα του Σαββάτου με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι τραυμάτισε θανάσιμα 49χρονο συγκρατούμενο του. Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι ήταν σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής και ότι το θύμα του επιτέθηκε πρώτο με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Με τον 43χρονο Γεωργιανό, δράστη της δολοφονίας του 49χρονου κρατούμενου στο κατάστημα κράτησης Κρήτη 1, να αρνείται ότι είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση ολοκληρώθηκε η απολογία του στην ανακρίτρια Χανίων. Είπε ότι ο συγκρατούμενος του ,του επιτέθηκε πρώτος και ότι το αυτοσχέδιο μαχαίρι που έγινε φονικό όπλο στα χέρια του, δεν ανήκε στον ίδιο αλλά στο θύμα.

Μάλιστα ο 43χρονος που το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου φέρεται να κάρφωσε το αυτοσχέδιο μαχαίρι στην καρδιά του 49χρονου στη διάρκεια επεισοδίου στη δεύτερη πτέρυγα της φυλακής, ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν ακόμη σημάδια στο σώμα του από την πάλη που προηγήθηκε. Ο δικηγόρος του μάλιστα ζήτησε από την ανακρίτρια να εξεταστεί από γιατρό προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του.

Ο κατηγορούμενος, σε δύο χρόνια είχε το δικαίωμα να υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Εφετών αφού θα συμπλήρωνε 15 χρόνια φυλάκισης για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αποφασιστεί αν θα παραμείνει στο κατάστημα κράτησης Κρήτη 1  ή αν θα μεταχθεί σε άλλη φυλακή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News