Σε τραγωδία κατέληξε η αναζήτηση της 29χρονης Γαλλίδας - Δραματικές ώρες για την οικογένεια & τους φίλους

Χανιά
Σε τραγωδία κατέληξε η αναζήτηση της 29χρονης Γαλλίδας - Δραματικές ώρες για την οικογένεια & τους φίλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ολοκληρώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την ΕΜΑΚ η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού της άτυχης Γαλλίδας

Νεκρή σε μια χαράδρα περίπου πέντε χιλιόμετρα από την περιοχή του Κριού, εντοπίστηκε στις τέσσερις χθες το απόγευμα από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων η 29χρονη Γαλλίδα Βιολέτ Γκιγκανό τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 24 Ιουνίου.

Μιάμιση ώρα αργότερα και υπό συνθήκες καύσωνα, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Χανίων που συμμετείχαν από την πρώτη στιγμή στην επιχείρηση ξεκίνησαν από τον Κριό για να προσεγγίσουν το σημείο ενώ μετέβη και ιατροδικαστής για τη διενέργεια αυτοψίας. Για την ανάσυρση της σορού κινητοποιήθηκαν εννέα πυροσβέστες και η Ο.Ο.Δ.Ε. της 3ης Ε.Μ.Α.Κ.

Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να δείξει τα ακριβή αίτια και τον χρόνο θανάτου της 29χρονης. Εκτιμάται ωστόσο ότι η Βιολέτ Γκιγκανό έχασε την ισορροπία της και έπεσε στη χαράδρα, ενώ διέσχιζε το μονοπάτι Ε4 από το Ελαφονήσι προς τον Κριό, την περασμένη Πέμπτη.

Το πρωί της ίδιας ημέρας είχε μεταβεί από την Παλαιόχωρα στην Κουντούρα και συγκεκριμένα στην παραλία του Κριού, όπου και στάθμευσε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις διακοπές της στη νότια Κρήτη.

Ξεκίνησε μόνη της πεζοπορία και έφτασε μετά από τρεις ώρες στο Κεδρόδασος, όπως η ίδια είχε αναρτήσει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Πιθανολογείται πως η κοπέλα μετά από ολιγόωρη παραμονή της στο Ελαφονήσι, πήρε το δρόμο της επιστροφής για τον Κριό. Δεν έφτασε όμως πότε.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν μόλις την περασμένη Τρίτη για την εξαφάνιση της Βιολέτ Γκιγκανό, οι γονείς της οποίας απευθύνθηκαν στις Γαλλικές αρχές όταν η κόρη τους δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα τους. Είχαν επικοινωνήσει για τελευταία φορά την ημέρα που εξαφανίσθηκε.

Το πρωί της Τετάρτης στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση με τη συμμετοχή της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, της εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας Σελίνου, εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το Καστέλι, του λιμενικού που διεξήγαγε έρευνες από θαλάσσης.

Στην επιχείρηση πήρε μέρος και ελικόπτερο της ελληνικής Αστυνομίας. Η πρώτη μέρα των ερευνών έληξε χωρίς αποτέλεσμα. Χθες, οι ομάδες των υπηρεσιών συνέχισαν να χτενίζουν την περιοχή αλλά αυτή τη φορά από το Κεδρόδασος προς τον Κριό.

Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό συνθήκες καύσωνα με τους συμμετέχοντες από τα κλιμάκια των υπηρεσιών να ξεπερνούν τον εαυτό τους σε μια προσπάθεια να βρεθεί η 29χρονη. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης εκδόθηκε missing alert από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Δραματικές ώρες ζουν η οικογένεια και οι φίλοι της άτυχης κοπέλας η οποία εργαζόταν ως νοσοκόμα σε νοσοκομείο της Γαλλίας. Μάλιστα μέχρι χθες το μεσημέρι έκαναν συνεχώς αναρτήσεις, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη της Βιολέτ, να επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές.

Οι φίλοι της 29χρονης την περιέγραφαν σαν ένα άνθρωπο που λάτρευε τα ταξίδια και τη φύση και κυρίως τις εξερευνήσεις. Το μεγάλο της πάθος, το πλήρωσε με την ίδια της τη ζωή, σε ένα μονοπάτι που δεν χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα εύκολο. Αντίθετα έχει παγίδες και απόκρημνα σημεία, όπως και όλος ο ορεινός όγκος της Κρήτης.

Αργά το απόγευμα ολοκληρώθηκε από την Πυροσβεστική ΥΠηρεσία και την ΕΜΑΚ η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού της άτυχης Γαλλίδας. Στην επιχείρηση μετείχαν 9 πυροσβέστες με 2 οχήματα καθώς και η Ο.Ο.Ε.Δ. της 3ης ΕΜΑΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News