Β. Κικίλιας από Χανιά: «Ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι το ταχύτερο δυνατόν»

Χανιά
Β. Κικίλιας από Χανιά: «Ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι το ταχύτερο δυνατόν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μονοδοσικό εμβόλιο στις ομάδες πληθυσμού που έχουν αδυναμία μετακίνησης

Με την προσδοκία να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών κατά της covid19 και στα Χανιά, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απευθύνθηκε στο περιθώριο ημερίδας ειδικά σε κατοίκους της ενδοχώρας αλλά και της πόλης, που δεν έχουν ακόμα κλείσει το ραντεβού τους σε κάποιο από τα εμβολιαστικά κέντρα του νομού.

Από το Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο παλιό  λιμάνι ο κ. Βασίλης Κικίλιας είπε ότι είναι ώρα να μπουν στο περιθώριο οι όποιες επιφυλάξεις. Μέχρι σήμερα στα Χανιά έχει εμβολιαστεί το 46,7% του πληθυσμού. 

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, δίνοντας το στίγμα της θέσης που επιχειρείται να περάσει στην κοινωνία, επεσήμανε πως «δεν χωράει σκέψη ή αμφισβήτηση, μπροστά στην αξία της ανθρώπινης ζωής. Όποιος πάει σε ΜΕΘ και σε νοσοκομεία και δει τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους, που παλεύουν μόνοι τη στιγμή που η οικογένεια τους αγωνιά, καταλαβαίνει πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός. Το είδαμε σε όλο τον πλανήτη με την πανδημία».

Στρατευμένοι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πειστούν οι πολίτες για την αναγκαιότητα εμβολιασμού, οι τοπικοί βουλευτές έστειλαν το δικό τους μήνυμα. «Όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα μπορεί να το κάνει το ταχύτερο δυνατόν. Έχει τρομερή σημασία ότι οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα πάνε και στο πιο απομακρυσμένο χωριό» τόνισε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

«Εμβολιαζόμαστε. Δεν ακούμε τις φωνές της ανευθυνότητας. Ακούμε τις φωνές της σοβαρότητας, της επιστήμης και της ευθύνης» ήταν η προτροπή του κ. Μανούσου Βολουδάκη ενώ από την πλευρά του ο κ. Βασίλης Διγαλάκης σημείωσε ότι «πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχουμε, είναι να εκμεταλευτούμε αυτό το δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο».

Τόσο τα κυβερνητικά στελέχη όσο και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης συνέδεσαν τους εμβολιασμούς όχι μόνο με τη θωράκιση της υγείας του πληθυσμού αλλά και με την επιβίωση του τουρισμού στο νησί. «Δεν πρέπει η οικονομία του νησιού να βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση και η έκκληση μας είναι να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναλαμβάνουν δράση και στο δυτικότερο νομό της Κρήτης οι κινητές μονάδες εμβολιασμού. Άξιο αναφοράς είναι πάντως πως, η 1η και 2η ΤΟΜΥ Χανίων έσπασαν το φράγμα των 25.000 εμβολίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News