Αγωνία για την 29χρονη Γαλλίδα που έκανε διακοπές στα Χανιά - Με drone οι έρευνες

Χανιά
Αγωνία για την 29χρονη Γαλλίδα που έκανε διακοπές στα Χανιά - Με drone οι έρευνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη επιχείρηση σε εξέλιξη από Κριό προς Ελαφονήσι για τον εντοπισμό της

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε νωρίς το πρωί στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ του ακρωτηρίου Κριός - δυτικά της Παλαιόχωρας και του Ελαφονησίου για τον εντοπισμό μιας 29χρονης Γαλλίδας, η εξαφάνιση της οποίας δηλώθηκε την Τρίτη στις ελληνικές αρχές.

Η νεαρή, έκανε μόνη της περιπατητικό τουρισμό στη νότια Κρήτη και όταν οι γονείς της στην πατρίδα της δε λάμβαναν τηλεφώνημα της, άρχισαν να ανησυχούν και απευθύνθηκαν στην πρεσβεία της χώρας τους. Η κινητοποίηση των ελληνικών αρχών ήταν άμεση αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Με drone οι έρευνες

Στις έρευνες παίρνουν μέρος δύναμη της ΟΠΚΕ Χανίων, δυνάμεις της Πυροσβεστικής, η Πολιτική Προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Σελίνου, ομάδα του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Κίσσαμο. Από αέρος ,εκτός από τα τρία μη επανδρωμένα μέσα, συνέδραμε από το μεσημέρι και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ από θαλάσσης συμμετείχε το λιμενικό σώμα, με το σκάφος και πλήρωμα του Λιμενικού Σταθμού Παλαιόχωρας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της αντιπεριφέρειας Χανίων Γιάννης Βερυκοκίδης, «οι έρευνες ξεκίνησαν με το πρώτο φώς της ημέρας και εστιάζονται στα νοτιοδυτικά των Χανίων μεταξύ Κριού και Ελαφονησίου».

Σύμφωνα με τον κ. Βερυκοκίδη στην περιοχή των ερευνών επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες. Στις έρευνες συμμετέχουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εθελοντές Σαμαρείτες ενώ και σήμερα γίνεται χρήση drone.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε η νεαρή Γαλλίδα για τις περιηγήσεις της στη νότια Κρήτη, βρέθηκε στην περιοχή του Κριού και χθες γερανός της Τροχαίας το μετέφερε στα Χανιά.

Η τελευταία φορά που η Γαλλίδα τουρίστρια επικοινώνησε με τους οικείους της ήταν στις 24 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Γιάννη Βερυκοκίδη, η κοπέλα διανυχτέρευε σε διαφορετική περιοχή κάθε μέρα.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας είχε κάνει κράτηση σε τουριστικό κατάλυμα στην Παλαιόχωρα και μια ημέρα μετά, σε κατάλυμα της περιοχής των Σφακίων. Στην Παλαιόχωρα δεν έφτασε ποτέ. Όμως σε διαδικτυακό τόπο φυσιολατρών, είχε αναρτήσει μια φωτογραφία και τη φράση πως μετά από τρεις ώρες πεζοπορίας έφτασε στο Ελαφονήσι.

Οι δυνάμεις που συμμετείχαν στην επιχείρηση για τον εντοπισμό της, χτένισαν κυριολεκτικά μια περιοχή δύσβατη, μεγάλης ακτίνας, με πολλές παγίδες για τους μη γνωρίζοντες. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Σελίνου κ. Ευτύχη Σφακιανάκη, «από τον Κριό μέχρι και το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη, η ομάδα έψαξε σε όλα τα σημεία από τα οποία μπορούσε να έχει διέλθει η Γαλλίδα».

Όλες οι δυνάμεις, επικεντρώθηκαν αρχικά στο μονοπάτι Ε4 αλλά και στη γύρω περιοχή και αργά χθες, όταν πια δεν είχε βρεθεί το παραμικρό, επικεντρώθηκαν στο κεδρόδασος του Ελαφονησίου. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες στήθηκε η επιχείρηση εντοπισμού της 29χρονης ήταν εξαιρετικά αντίξοες καθώς η θερμοκρασία ήταν πάνω  από τους 38ο Κελσίου και υπήρχε κίνδυνος και για την ασφάλεια όσων συμμετείχαν.

Την ίδια στιγμή, ώρες αγωνίας περνά η οικογένεια της κοπέλας στη Γαλλία που είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη γαλλική πρεσβεία και περιμένει μια θετική εξέλιξη των ερευνών.

Missing Alert για την Γκιγκάνο Βιολέτ

Παράλληλα το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ενήλικης κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η Βιολέτ Γκιγκανό έχει ύψος 1.48 μ., έχει μαύρα μαλλιά και γαλάζια μάτια. Έχει μια κηλίδα στην πλάτη ανάμεσα στους ώμους.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News