Χανιά

Δυο γαλάζιες σημαίες στο Δήμο Κισσάμου

Αναρτήθηκαν στις παραλίες

Αναρτήθηκαν οι Γαλάζιες σημαίες στις παραλίες του Δήμου Κισσάμου και συγκεκριμένα  την Τρίτη 29 Ιουνίου στην ακτή Μαύρος Μώλος η οποία βραβεύεται για όγδοη συνεχή χρονιά και  στην ακτή  Παχειά Άμμος 1 και Παχειά Άμμος 2 που βρίσκονται στα Φαλάσαρνα οι οποίες βραβεύονται για δέκατη και όγδοη χρονιά αντιστοίχως

Οι ακτές βραβεύονται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η οποία χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Στις λιτές  τελετές έδωσαν το παρών ,ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνακης Γεώργιος οι αντιδήμαρχοι , Χριστουλάκης Θεόφιλος , Κελαιδης Γιάννης και η υπεύθυνη του προγράμματος κ Μαρακάκη Βικυ .

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κισσάμου επεσήμανε ότι η "Γαλάζια Σημαία αποτελεί ένα διεθνές σύμβολο ποιότητας το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν αρκεί οι ακτές – ανέφερε ο Δήμαρχος Κισσάμου – να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια