Φονική συμπλοκή στις φυλακές Αγιάς: Στον Εισαγγελέα ο 43χρονος - Είχε σκοτώσει τον Νίκο Σεργιανόπουλο

Χανιά
Φονική συμπλοκή στις φυλακές Αγιάς: Στον Εισαγγελέα ο 43χρονος - Είχε σκοτώσει τον Νίκο Σεργιανόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξανά αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας (μετά το στυγερό έγκλημα που είχε συγκλονίσει τον Ιούνιο του 2008 το πανελλήνιο) για δεύτερη φορά στη ζωή του, έρχεται ο 43χρονος που αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα Δευτέρα στον εισαγγελέα Χανίων.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που πριν από 13 χρόνια είχε σφάξει τον διάσημο ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο, μέσα στο διαμέρισμά του, στην Αθήνα, φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ως το άτομο το οποίο προχθές το απόγευμα μαχαίρωσε θανάσιμα έναν κρατούμενο στις φυλακές της Αγιάς Χανίων.

Η φονική συμπλοκή

Ο 43χρονος άνδρας γεωργιανής υπηκοότητας,  εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» και «ληστεία», στο κατάστημα κράτησης “Κρήτη 1”, στην Αγιά. Ο φερόμενος δράστης του προχθεσινού φονικού επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι σε 49χρονο συγκρατούμενο - και ομοεθνή - του, ο οποίος λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το αποτρόπαιο συμβάν διερευνώνται εξονυχιστικά από τις αρμόδιες Αρχές. Μέχρι χθες, η ΕΛ.ΑΣ. εξέταζε σοβαρά όλα τα πιθανά ενδεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε αποκλειστεί ούτε το ενδεχόμενο ο 43χρονος να “εκτέλεσε” συμβόλαιο θανάτου.

Το αιματηρό περιστατικό, που στοίχισε τη ζωή στον 49χρονο κρατούμενο των φυλακών Αγιάς, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης για υποθέσεις ληστειών, σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Οι δύο Γεωργιανοί βρίσκονταν σε διάδρομο, στη Β’ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης. Για άγνωστους, μέχρι χθες, λόγους, οι δύο άνδρες συνεπλάκησαν. Ακολούθως, οι δυο τους βρέθηκαν μέσα σε κελί της φυλακής. Εκεί, ο 43χρονος άνδρας φέρεται να άρπαξε ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι και να έπληξε με αυτό τον συμπατριώτη του, τραυματίζοντάς τον βαρύτατα στον θώρακα.

Εντός των φυλακών επικράτησε αναστάτωση, ενώ τάχιστα έσπευσε επιτόπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 49χρονο άνδρα, μεταφέροντάς τον στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Οι διασώστες προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς. Ωστόσο, ο 49χρονος δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο μεταξύ, προχθές το απόγευμα, δύο τζιπ αυτοκίνητα της ΟΠΚΕ Χανίων με επτά αστυνομικούς κατέφτασαν εσπευσμένα στις φυλακές της Αγιάς Χανίων. Λίγες ώρες μετά, το βράδυ του Σαββάτου, άλλα τρία τζιπ της ΕΛ.ΑΣ. με 12 αστυνομικούς της ΕΚΑΜ Κρήτης μετέβησαν από το Ηράκλειο στα Χανιά, προκειμένου να συνδράμουν το έργο των συναδέλφων τους.

Ακολούθησε εξονυχιστική έρευνα στα κελιά της Β’ πτέρυγας της φυλακής, όπου εντοπίστηκαν αυτοσχέδιες κατασκευές κρατουμένων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Τελικά, σωφρονιστικοί υπάλληλοι βρήκαν το αυτοσχέδιο μαχαίρι το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε ο 43χρονος σε κάδο απορριμμάτων των φυλακών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές εξετάζουν ενδελεχώς όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείεται και αυτό της εκτέλεσης “συμβολαίου θανάτου” από τον 43χρονο. Εντούτοις, αξίζει να επισημάνουμε ότι ο 43χρονος είχε επιστρέφει πρόσφατα στη φυλακή, μετά τη δέκατη άδεια που είχε λάβει. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, επρόκειτο να αποφυλακιστεί σε περίπου δύο χρόνια.

Για το περιστατικό εξέδωσε χθες ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής: «Απογευματινές ώρες χθες (σ.σ. προχθές) Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, στο Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ δύο αλλοδαπών κρατουμένων, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός. Ο παθών μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ενημερώθηκαν άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και η τοπική αστυνομική Αρχή, που διενεργεί σχετική προανάκριση, ενώ το περιστατικό αξιολογείται και από πειθαρχικής πλευράς».

Πάντως, η φονική συμπλοκή επαναφέρει στο προσκήνιο με εμφατικό τρόπο τα ζητήματα έλλειψης προσωπικού, αλλά και των υπεράριθμων κρατουμένων στο κατάστημα κράτησης “Κρήτη 1”. Σύμφωνα με τη διεύθυνση της φυλακής, αυτή τη στιγμή οι κρατούμενοι ανέρχονται σε 700, όταν οι προδιαγραφές της είναι για 590.

4 Ιουνίου 2008Το χρονικό του φόνου Σεργιανόπουλου

Ο 43χρονος άνδρας είχε δολοφονήσει με πολλαπλές μαχαιριές τον ηθοποιό Νίκο Σεργιανόπουλο, μέσα στο διαμέρισμα του τελευταίου, στο Παγκράτι, στις 4 Ιουνίου του 2008. Το φρικτό έγκλημα είχε συγκλονίσει τότε την κοινή γνώμη σε πανελλαδικό επίπεδο και βρισκόταν στην “πρώτη γραμμή” της επικαιρότητας για πολλές εβδομάδες.

Ο ηθοποιός είχε εντοπιστεί νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του, σε μια λίμνη αίματος, από την οικιακή του βοηθό. Ο Σεργιανόπουλος έφερε 21 τραύματα από μαχαίρι στον λαιμό, τη θωρακική χώρα, την κοιλιά και την ωμοπλάτη, ενώ είχαν εντοπιστεί στα χέρια του αμυντικά τραύματα, γεγονός που φανερώνει ότι είχε προσπαθήσει να διαφύγει από το φονικό μένος του 43χρονου. Στις 10 Νοεμβρίου του 2009, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία. Ωστόσο, του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών.

Τον Ιούνιο του 2013, ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, καταδικάζοντάς τον σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News