Κάλεσμα Σημανδηράκη στους πολίτες να εμβολιαστούν

Χανιά
Κάλεσμα Σημανδηράκη στους πολίτες να εμβολιαστούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα στους πολίτες να εμβολιστούν απηύθυνε σήμερα ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης προσερχόμενος στο εμβολιαστικό κέντρο του Κέντρου Υγείας για τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Οι χαμηλοί ρυθμοί εμβολιασμού στην  Κρήτη κάνουν τις αρχές να στείλουν το δικό τους μήνυμα στις τοπικές κοινωνίες υπέρ της θωράκισης του πληθυσμού από τον κορωνοϊό. Μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου σήμερα στο εμβολιαστικό κέντρο του πρώην ΙΚΑ , ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης μίλησε για χρέος όλων των πολιτών.

«Μετά από όλους αυτούς τους μήνες της πολύ μεγάλης ταλαιπωρίας τους μήνες όπου οι άνθρωποι του υγειονομικού κλάδου έχουν κάνει ένα τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας, έχει έρθει πλέον το χρέος του κάθε πολίτη να μπει στη διαδικασία να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στο νησί γεγονός που προβληματίζει τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. «Κι αυτό θα πρέπει όλους να μας ανησυχήσει, θα πρέπει όλοι να ξεπεράσουμε τις ακραίες ρητορικές, αυτές που αγνοούν τους επιστήμονες και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Σημανδηράκης.

Ο μειωμένος αριθμός εμβολιασμών δε συνάδει με την προσπάθεια προσέλκυσης επισκεπτών στην Κρήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου οι εμβολιασμοί κινούνται στο 37,9% και στο Ρέθυμνο στο 37,6%. Εξαίρεση αποτελεί το Λασίθι που το ποσοστό εμβολιασμού φτάνει το 51% ενώ τα Χανιά έφτασαν στο 46,8%.

Την ανησυχία του για την πορεία των εμβολιασμών στην Κρήτη εξέφρασε τις προηγούμενες ημέρες και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News