Πτωχευτικός κώδικας: Λίστα με έμπειρους δικηγόρους και φοροτεχνικούς

Χανιά
Πτωχευτικός κώδικας: Λίστα με έμπειρους δικηγόρους και φοροτεχνικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ασπίδα" από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων και τον Εμπορικό Σύλλογο

Στην κατάρτιση λίστας με έμπειρους δικηγόρους και φοροτεχνικούς που τίθενται στη διάθεση υπερχρεωμένων επιχειρηματιών,  προχώρησαν  η Ομοσπονδία  Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων και ο Εμπορικός Σύλλογος σε συνεργασία με τους επιστημονικούς τους συνεργάτες. Στόχος των φορέων είναι να σταθούν στο πλευρό των επιχειρηματιών, την ώρα που ο νέος πτωχευτικός κώδικας, όπως τονίζουν, κρύβει πολλές παγίδες. Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες, κάλεσαν τους επιχειρηματίες να απευθυνθούν στους εξειδικευμένους συμβούλους σύμφωνα με τις λίστες, προκειμένου να ρυθμίσουν ανεξόφλητες οφειλές τους σε τράπεζες, ταμεία και εφορία, και στην έσχατη περίπτωση να καταφύγουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Ο κ. Γιάννης Παυλάκης, πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ. , επεσήμανε ότι «με αφορμή το νέο πτωχευτικό κώδικα και αφουγκραζόμενοι την αγωνία των συναδέλφων για τη ρύθμιση των οφειλών τους σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία αλλά και για την αποφυγή λαθών και δυσάρεστων καταστάσεων ,η Ομοσπονδία και ο εμπορικός σύλλογος, θεώρησαν χρέος τους να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη στήριξη του κλάδου». Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι ενδιαφερόμενοι που θα απευθυνθούν σε εξειδικευμένους συμβούλους, θα μπορέσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα τους.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων κ. Γιάννης Δασκαλάκης, «οι δικηγόροι που έχουν περιληφθεί στη λίστα που καταρτίστηκε, έχουν μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις διαχείρισης χρεών και άριστη γνώση του πτωχευτικού κώδικα».

Εκπρόσωποι των επαγγελματιών τόνισαν πως ο νέος πτωχευτικός νόμος κρύβει παγίδες και συνέστησαν προσοχή στο χειρισμό των θεμάτων που ανακύπτουν από οφειλές. Ο κ. Γιώργος Τοπολιανάκης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων υπογράμμισε πως «ο νέος νόμος, έχει σημαντικό όφελος γι αυτούς που δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία και τους δίνει μια δεύτερη ευκαιρία για το μέλλον τους. Όμως, όσοι έχουν περιουσιακά στοιχεία δυστυχώς θα βρεθούν προ εκπλήξεως».

Να διαχωρίσουν τον όγκο εργασιών από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και να αποδίδουν τις σχετικές αμοιβές, δείχνοντας ταυτόχρονα κατανόηση για το χρόνο διεκπεραίωσης ,καλούν τους επιχειρηματίες οι λογιστές – φοροτεχνικοί. «Ο κλάδος των λογιστών φοροτεχνικών ήταν πάντα δίπλα στις επιχειρήσεις. Θα είμαστε και τώρα. Μοναδική προϋπόθεση της εύρυθμης συνεργασίας είναι ο σεβασμός στην επαγγελματική και επιστημονική μας υπόσταση», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών κ. Κώστας Σταυρουλάκης.

Για ένα εκρηκτικό τοπίο το οποίο θα αποκαλυφτεί τους επόμενους μήνες, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του τμήματος δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Μπαρκούρας, συμβουλεύοντας μάλιστα όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στις ΔΥΟ, σε τράπεζες και τον ΕΦΚΑ, να αναζητήσουν άμεσα λύση. «Αν έβαζα ένα τίτλο σ αυτό που έρχεται θα έλεγα ότι είναι η βόμβα του ιδιωτικού χρέους που θα σκάσει τους επόμενους μήνες, από τη στιγμή που η οικονομία θα μπει σε κανονική λειτουργία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρκούρας.

Στα Χανιά, σύμφωνα με στοιχεία του Δικηγορικού Συλλόγου, έχει καταγραφεί ο μεγαλύτερος αριθμός υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News