Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός αποπληρωμής - Δήμος Χανίων και επιμελητήριο καλούν τους οφειλέτες να επωφεληθούν

Κρήτη
Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός αποπληρωμής - Δήμος Χανίων και επιμελητήριο καλούν τους οφειλέτες να επωφεληθούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Σε ισχύ έχει τεθεί από την 1η Ιουνίου ο νέος εξωδικαστικός μηχανισμός για αποπληρωμή χρεών φυσικών προσώπων και μικρών επιχειρήσεων προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

Έως και σε 240 δόσεις θα μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τους δήμους και άλλους φορείς του δημοσίου, φυσικά και νομικά πρόσωπα που επιβεβαιωμένα έχουν πληγεί από την πανδημία. Με τις νέες διορθώσεις στην αρχική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, ανοίγει ο δρόμος για μεγαλύτερες διευκολύνσεις.

Για ποσά τα οποία βεβαιώνονται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα μέχρι τις 30 Ιουνίου, δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής σε εκατό δόσεις. Δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση έχουν επιχειρήσεις, εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους, άνεργοι αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων τα μισθώματα μειώθηκαν.

Για τη ρύθμιση των 420 δόσεων για οφειλές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του σημειώνοντας ότι το μέτρο είναι άδικο . Προβλέπεται ωστόσο η δυνατότητα για «κούρεμα» κεφαλαίου, εφόσον αυτό αποφασίσει ο συμβιβασμός μεταξύ των μερών, ενώ οι ρυθμίσεις θα γίνονται πλέον αυτόματα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης κάλεσε τους επιχειρηματίες των Χανίων να επωφεληθούν των ρυθμίσεων ενώ από πλευράς δήμου Χανίων, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Τάσος Αλόγλου, μίλησε για σημαντικές διευκολύνσεις καλώντας του οφειλέτες να υπαχθούν στο μέτρο.

Φωτογραφία αρχείου: intime
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News