«5ος Μαραθώνιος Κρήτης»: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής του αγώνα δρόμου

Χανιά
«5ος Μαραθώνιος Κρήτης»: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεξαγωγής του αγώνα δρόμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες στα Χανιά

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, η έναρξη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων με τμηματική διακοπή κυκλοφορίας στα πλαίσια διεξαγωγής του 5ου Μαραθώνιου αγώνα Κρήτης καθώς και των παράλληλων αγώνων δρόμου ένεκα αυτού (10, 5 και 2,5 χλμ) την Κυριακή 13/06/2021 στις Περιφέρειες των Δήμων Πλατανιά και Χανίων.

Για την εφαρμογή των ληπτέων μέτρων τροχαίας, που ως σκοπό έχουν την απρόσκοπτη και ασφαλή τέλεση των αγώνων, αλλά και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών θα ισχύσουν τα κάτωθι:

Διακοπή της κυκλοφορίας από την 06:30 ώρα της Κυριακής 13/06/2021 έως και την 15:00 ώρα της ιδίας ημέρας στο οδικό δίκτυο κατά μήκος της διαδρομής του Μαραθωνίου, ήτοι: Από την Αφετηρία (Ορθόδοξη Ακαδημίας Κρήτης) – Κολυμβάρι – Π.Ε.Ο. Χανίων Κισσάμου – Επαρχιακή οδό Ταυρωνίτη/Παλαιόχωρας – Συρίλι – Παλαιά επαρχιακή οδός Ταυρωνίτη/Πλαιόχωρας – Π.Ε.Ο. Χανίων Κισσάμου – οδός Νεάρχου (Άγιοι Απόστολοι) – Δρακονιανού – Αγίων Αποστόλων – Δασκαλογιάννη  - Π.Ε.Ο. Χανίων Κισσάμου – Κόμβος Κλαδισσού – Γεωργιακάκηδων – Σελίνου – Κων/νου Παλαιολόγου – Μονής Γωνιάς – Ακτή Παπανικολή – Ακτή Κανάρη - Ακτή Κουντουριώτη – Χάληδων – Σκαλίδη – Σελίνου – Μονής Γωνιάς – Κισάμου – Κυδωνίας – Αποκορώνου – Γεωργηλάδων – Δικτύνης – Φαλασάρνης – Αναγνώστου Γογονή – Λ.Ηρακλείου – Νεάρχου – Ι.Σφακιανάκη – Πλατεία Ελευθερίας (δικαστήρια) – Ηρώων Πολυτενείου (αναστροφή Βίλα Κούνδουρου) – Πλατεία Ελευθερίας (δικαστήρια), Ανδρέα Παπανδρέου – Πλατεία Σοφ. Βενιζέλου (Δημοτική Αγορά) – Ελευθερίου Βενιζέλου – Τερματισμός (βόρεια πλευρά Εθνικού σταδίου Χανίων), καθώς και εκ περιτροπής σε κάθετες οδούς που οδηγούν σε αυτές.

Τονίζεται ότι μόνο το τμήμα του οδικού δικτύου από την περιοχή του Κολυμβαρίου, κατά μήκος της Παλιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου, έως και το Κόμβο Κλαδισσού θα δίδεται σταδιακά στη κυκλοφορία ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα διέλευσης των δρομέων του Μαραθωνίου, ενώ στην πόλη των Χανίων θα ισχύσουν κανονικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την 06:30 έως και την 15:00 ως ορίστηκε ανωτέρω. 

Λογω των  προαναφερόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η κίνηση των οχημάτων προς τη περιοχή της Κισσάμου και αντιστρόφως θα εκτρέπεται μέσω του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Ειδικότερα:

  • Όσοι οδηγοί κατευθύνονται από την περιοχή του Ακρωτηρίου προς τις περιοχές Κισσάμου, Πλατανιά κ.λπ. η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται από το κόμβο στο ύψος του κοσμικού κέντρου «Νυχτερίδα» στο Βλητέ Σούδας προς το κόμβο ΒΙΟΠΑ και ακολούθως στο Β.Ο.Α.Κ.
  • Η κυκλοφορία των οχημάτων από Ρέθυμνο καθώς και περιοχές του Δήμου Αποκορώνου, προς τους Δήμους Πλατανιά, Κισσάμου και Καντάνου – Σελίνου, θα πραγματοποιείται μέσω του Β.Ο.Α.Κ.,

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News