Στα Χανιά η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη - Νέα ψυχιατρική πτέρυγα στο Νοσοκομείο Χανίων

Χανιά
Στα Χανιά η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη - Νέα ψυχιατρική πτέρυγα στο Νοσοκομείο Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υφυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς για τη μελέτη του έργου

Προχωρά μετά από πολλά χρόνια η αξιοποίηση του κληροδοτήματος Μαλινάκη με την ανέγερση νέας ψυχιατρικής πτέρυγας στο Νοσοκομείο Χανίων, όπως ανακοίνωσε χθες επισκεπτόμενη το νοσηλευτικό ίδρυμα, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Η κ. Ράπτη ενημερώθηκε για τη μελέτη του έργου ενώ συνομίλησε και με τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό, ως πρόεδρο της επιτροπής του κληροδοτήματος, ο οποίος τόνισε ότι στόχος είναι να μη χαθεί ούτε σενς από το κληροδότημα.

Για ένα μεγάλο βήμα στην αναβάθμιση των δομών ψυχικής υγείας στα Χανιά με την ανέγερση νέας ψυχιατρικής πτέρυγας στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Γεώργιος, μίλησε κατά την επίσκεψη της στο νοσηλευτικό ίδρυμα η υφυπουργός υγείας Ζωή Ράπτη.

Η υφυπουργός ενημερώθηκε λεπτομερώς για τη μελέτη του έργου η οποία αφορά νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.  

Παρόν κατά την επίσκεψη της υφυπουργού στο νοσοκομείο Χανίων ήταν και ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής του κληροδοτήματος Μαλινάκη.

Το θέμα της αξιοποίησης του κληροδοτήματος παρέμενε για αρκετά χρόνια στον πάγο. Επιθυμία του κληροδότη ήταν η περιουσία του να διατεθεί για τις ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος των Χανίων.

Η Υφυπουργός Υγείας κατά την παραμονή της στα Χανιά, συμμετείχε σε σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια με αντικείμενο την ένταξη έργων Ψυχικής Υγείας στη νέα Προγραμματική Περίοδο και την ανάπτυξη ανάλογων δράσεων εκ μέρους του δήμου. Είχε επίσης την ευκαιρία να διαπιστώσει το έργο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και κυρίως την κατ΄ οίκον  νοσηλεία των ασθενών, τομέας που όπως είπε η κ. Ράπτη, θα στηριχθεί και θα αναπτυχθεί περαιτέρω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News