Χανιά

Λάθος συναγερμός στα Χανιά - Δεν εμφάνισε θρόμβωση 66χρονη μετά από εμβολιασμό

Για προληπτικούς λόγους η γυναίκα υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων

Κινητοποίηση προκάλεσε στο νοσοκομείο Χανίων η είδηση ότι ύποπτα συμπτώματα στα κάτω άκρα παρουσίασε 66χρονη γυναίκα. Η νοσηλεύτρια είχε εμβολιαστεί με εμβόλιο της Pfizer -και παρότι το εν λόγω εμβόλιο δεν έχει συσχετιστεί ποτέ με συμπτώματα θρομβώσεων- ξεκίνησε για προληπτικούς λόγους μια σειρά εξετάσεων στο νοσοκομείο ώστε να διασφαλιστεί ότι όλα κυλούν ομαλά με την υγεία της.

Όπως τόνισε ο διευθυντής παθολογικού τομέα και νεφρολόγος του νοσοκομείου Χανίων κ.Τζανάκης μιλώντας στο neakriti.gr: «η γυναίκα δεν έχει θρόμβωση. Το ενδεχόμενο αυτό αποκλείστηκε με μια σειρά εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε. Πιθανότατα πρόκειται για αρθρίτιδα ισχίου αλλά θα συνεχιστούν οι εξετάσεις. Εξάλλου μέχρι σήμερα το εμβόλιο με το οποίο εμβολιάστηκε δεν έχει ποτέ συνδεθεί με πιθανές θρομβώσεις. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στη βραχεία νοσηλεία και πιθανόν να βγει από τη βραχεία».

Το περιστατικό μπορεί να προκάλεσε προς στιγμήν ανησυχία ωστόσο σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση του νοσοκομείου επρόκειτο για «λάθος συναγερμό» αφού αποδείχθηκε ότι τα συμπτώματα της 66χρονης δεν σχετίζονται σε καμία περίπτωση με το εμβόλιο.

φωτογραφία rawpixel

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια