Στο Πολυτεχνείο Κρήτης η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη – «Πρότυπη κυψέλη έρευνας με καινοτόμες εφαρμογές»

Χανιά
Στο Πολυτεχνείο Κρήτης η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη – «Πρότυπη κυψέλη έρευνας με καινοτόμες εφαρμογές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η Κρήτη στην ελληνική Επανάσταση»

Σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των Χανίων βρέθηκε σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Κρήτη για τις εκδηλώσεις των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση.

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης  εμφανίσθηκε εντυπωσιασμένη από την παρουσίαση καινοτόμων προγραμμάτων ενώ συνομίλησε με τους συντελεστές του Video Mapping της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί εικονικά σε περιοχές των Χανίων από την εποχή της Ενετοκρατίας μέχρι τα νεότερα χρόνια.

Τους δημιουργούς του Video Mapping της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», που κατάφεραν να αποτυπώσουν ψηφιακά πάνω σε μνημεία και δημόσια κτίρια της χώρας εικόνες της ελληνικής επανάστασης, συνάντησε επισκεπτόμενη το Γλωσσικό Κέντρο του Πολυτεχνείου Κρήτης η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη. Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 εντυπωσιάστηκε κάνοντας λόγο για μια πρότυπη κυψέλη έρευνας με καινοτόμες εφαρμογές.

 «Το 21 φέρνει την έρευνα στη ζωή των πολιτών. Μιλάμε για μια ταυτόχρονη προβολή ζωντανής ιστορίας σε 18 πόλεις , δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και αμφιβάλλω αν έχει γίνει στην Ευρώπη ,που θα είναι μια πρωτοπορία», ανέφερε η Πρόεδρος Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Κατά την επίσκεψη της προέδρου έγινε επίσης παρουσίαση ψηφιακών απεικονίσεων της επανάστασης με μουσικό θέμα .

Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη δέχτηκε με χαρά να συμμετάσχει σε μια διαδραστική Περιήγηση στην Πλατεία της Σπλάντζιας σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας  .

Την πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021 ενημέρωσαν για τα τεχνολογικά επιτεύγματα της σχολής ο καθηγητής Κωνσταντίνος-Αλκέτας Ουγγρίνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και η κ. Μαριάνθη Λιάπη, Αρχιτέκτονας και μέλος του  Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων ενώ παρίσταντο ο Πρύτανης , άλλα μέλη της διοίκησης και φοιτητές.

Χθες η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 έδωσε το παρόν στα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών «η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση», στην Πλατεία Κατεχάκη του παλιού λιμανιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News