Χανιά

Η Νίκη Κεραμέως στα Χανιά: Επίσκεψη σε σχολεία με φόντο τις επερχόμενες αλλαγές

ιφνιδιαστική επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στην Κρήτη - Αιφνιδιαστική επίσκεψη της υπουργού Παιδείας

Το νέο πλαίσιο της εκπαίδευσης και τις αλλαγές που σχεδιάζονται να εφαρμοστούν από τον Σεπτέμβριο ,συζήτησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία το πρωί πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχολεία της πόλης των Χανίων και της ενδοχώρας.

Η Νίκη Κεραμέως εμφανίσθηκε αισιόδοξη για μια ομαλή νέα σχολική χρονιά ,με ασφαλή σχολεία και δράσεις που θα αναβαθμίσουν όλες τις βαθμίδες.

 «Έχουμε καταφέρει ούτως ώστε τα σχολεία μας να είναι ασφαλή , να σας υπενθυμίζω ότι είχαμε ένα ποσοστό 0,09 % σχολεία κλειστά ,τώρα έχουμε πέσει στο 0,2%», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

Από το 3ο Γυμνάσιο Χανίων η Υπουργός έδωσε το στίγμα των αλλαγών που προωθούνται.

«Είναι αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό τώρα. Για παράδειγμα σε όλη τη χώρα θα έχουμε νηπιαγωγείο από τα 4, το οποίο θεωρούμε ότι είναι σημαντικό μέτρο για να δώσουμε από πιο νωρίς περισσότερα εφόδια σε όλα τα παιδιά μας. Θα σας θυμίσω ότι χώρες οι οποίες έχουν καλά μαθησιακά αποτελέσματα συχνά έχουν συστηματική προσχολική εκπαίδευση από πιο νωρίς.

Η Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε εκμάθηση αγγλικών από την προσχολική ηλικία σε όλα τα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας κάνοντας λόγο για συνολική αλλαγή της φιλοσοφίας στην εκπαίδευση.

«Κατά τη γνώμη μας το σχολείο έχει ως αποστολή να διδάσκει στα παιδιά μας δεξιότητες κι όταν λέω δεξιότητες εννοώ κριτική σκέψη ,ενσυναίσθηση, επίλυση προβλημάτων, ομαδική δουλειά, εργασία. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο από τον Σεπτέμβριο εισάγονται νέες θεματικές στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα».

Ρομποτική, εθελοντισμός, οδική ασφάλεια ,πρόληψη από εξαρτήσεις, επιχειρηματικότητα, είναι μεταξύ των θεματικών που εντάσσονται από τη νέα σχολική χρονιά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η Υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψη της στα Χανιά μίλησε και για μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

«Οριζόντιες επιμορφώσεις , μόνιμοι διορισμοί που δεν έχουν γίνει, δεν είχαν γίνει ποτέ, στην ειδική αγωγή προχωρήσαμε ήδη με τις πρώτες 4.500, και αναμένουμε τους οριστικούς πίνακες για 10.500 εκπαιδευτικούς της γενικής εκπαίδευσης», πρόσθεσε η υπουργός.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευσης τονίζοντας ότι είναι υπό συζήτηση νομοσχέδιο το οποίο θα δώσει ώθηση σε συμπράξεις των δημόσιων πανεπιστημίων με ιδιωτικούς φορείς στον τομέα της έρευνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια