Φαράγγι Σαμαριάς: «Ψήφο εμπιστοσύνης» των επισκεπτών ακόμα και σε εποχή Covid  

Κρήτη
Φαράγγι Σαμαριάς: «Ψήφο εμπιστοσύνης» των επισκεπτών ακόμα και σε εποχή Covid  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση της Διεύθυνσης Δασών στους επισκέπτες του Φαραγγιού

Έτοιμο να υποδεχτεί και φέτος τους χιλιάδες επισκέπτες του, που ακόμα και σε περίοδο πανδημίας εξακολουθούν να του δίνουν την δική τους «ψήφο εμπιστοσύνης» είναι ο εθνικός δρυμός της Σαμαριάς, ο οποίος άνοιξε στις 22 Μαΐου από τη νότια μόνο είσοδο, δηλαδή από την Αγία Ρουμέλη, τηρώντας και φέτος με συνέπεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιτάσσει η πολιτεία.

Οι εργαζόμενοι στον εθνικό δρυμό προκειμένου να κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό το αξιοθέατο μοναδικού κάλλους και αισθητικής αλλά και φυσικής αξίας, που όπως είναι γνωστό αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης επισκεπτών, ολοκλήρωσαν τις εργασίες προσβασιμότητας από την είσοδο της Αγίας Ρουμέλης μέχρι την θέση «Χριστός», ώστε το τμήμα αυτό να παρέχει ασφάλεια στους επισκέπτες. 

Ωστόσο, μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, εκτιμάται ότι θα έχει ανοίξει και το υπόλοιπο τμήμα του μονοπατιού. 

Δεδομένου των δυσκολιών που υπάρχουν μέσα στο εθνικό πάρκο της Σαμαριάς, οι αρμόδιες αρχές των Χανίων απευθύνουν έκκληση στους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ελέγχοντας πρωτίστως την φυσική τους κατάσταση, πριν επιχειρήσουν να διασχίσουν το φαράγγι. 

Όπως εξηγεί στην ΚΡΗΤΗ TV η διευθύντρια της δ/νσης Δασών Χανίων και φέτος οι κυριότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υπηρεσία της, εστιάζονται στην έλλειψη προσωπικού, ωστόσο εκτιμά πως το επόμενο διάστημα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί μέσω των προσλήψεων των εποχιακών υπαλλήλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News