«Έφυγε» ο πρώην δήμαρχος Βάμου Στέλιος Μιχελάκης - Θλίψη στα Χανιά

Χανιά
«Έφυγε» ο πρώην δήμαρχος Βάμου Στέλιος Μιχελάκης - Θλίψη στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπήρξε συνεργάτης του ΣΕΔΗΚ (Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης)

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Βάμου (2003-2007) και πρώην αντιδήμαρχος Αποκορώνου την περίοδο 2011-2014 Στέλιος Μιχελάκης. Για την απώλεια του αυτοδιοικητικού εξέδωσε ανακοίνωση ο δήμαρχος Αποκορώνου Χ. Κουκιανάκης, αναφέροντας: «Υπήρξε σεμνός, ταπεινός, άνθρωπος του διαλόγου και της συναίνεσης και ιδιαίτερα αγαπητός απ’ όλους μας. Πέρα από την ενασχόλησή του με αυτοδιοικητικά, ο Στέλιος Μιχελάκης ασχολήθηκε επισταμένα επί χρόνια με τα γεωργικά ζητήματα του τόπου μας, έγινε διδάκτορας γεωπόνος με ειδίκευση στην Ελαιοκομία, απασχολούμενος επί χρόνια σε έρευνες για τους μύκητες που προσβάλλουν τον ελαιόκαρπο, μεταξύ των οποίων και ο δάκος.

Υπήρξε συνεργάτης του ΣΕΔΗΚ (Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης) επί σειρά ετών και ασχολήθηκε ποικιλοτρόπως με τα ζητήματα του Αποκόρωνα, συμβάλλοντας στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, επιμελούμενος τη συλλογή “Μαντινάδες - Ρίμες - Ριζίτικα και Ποιήματα για τον Αποκόρωνα”, την οποία εξέδωσε ο Δήμος Αποκορώνου το 2019. Θεωρώ ότι ο Στέλιος Μιχελάκης είχε να προσφέρει πολλά ακόμα στον Αποκόρωνα που αγαπούσε, ενώ ο απροσδόκητος θάνατός του έκανε τον τόπο μας φτωχότερο και το κενό που άφησε δυσαναπλήρωτο».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, αναφέροντας: «...Η είδηση θανάτου του πρώην δημάρχου Βάμου και μετέπειτα αντιδημάρχου του καλλικρατικού Δήμου Αποκορώνου γέμισε με θλίψη την κοινωνία των Χανίων και ιδιαίτερα του Αποκόρωνα. Η μακρόχρονη πορεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απ’ όποια θέση κι αν την υπηρέτησε, χαρακτηρίστηκε από την ευγένεια, την πραότητα, την ανιδιοτέλεια και την κοινωνική προσφορά, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και πολιτικών αντιπάλων. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του...».

Η ΠΕΔ Κρήτης για το την απώλεια του Στέλιου Μιχελάκη

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης, πληροφορηθείς το θάνατο του πρώην Δημάρχου Βάμου Στέλιου Μιχελάκη δήλωσε:

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του  Στέλιου Μιχελάκη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τους συγγενείς και τους πολυπληθείς φίλους του. Ο Στέλιος Μιχελάκης υπηρέτησε για πολλά χρόνια την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης, ως Δήμαρχος Βάμου και μετέπειτα από άλλες θέσεις στο Δήμο Αποκορώνου.

Ήταν ένας ακέραιος άνθρωπος, με οράματα και απέραντη αγάπη για τον τόπο του. Γι’ αυτό και η απώλεια του αφήνει μεγάλο.  Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του, εκτιμήσαμε τις αρετές του, θα τον θυμόμαστε και θα τον τιμούμε πάντα.

Θερμότατα συλλυπητήρια στους οικείους του

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News