Χανιά: Θάνατος 11χρονης – Βίντεο από τη βόλτα της μικρής λίγο πριν βρεθεί νεκρή

Χανιά
Χανιά: Θάνατος 11χρονης – Βίντεο από τη βόλτα της μικρής λίγο πριν βρεθεί νεκρή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τραγικό εύρημα και η καθυστέρηση στο Amber alert

Μια ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει από χθες το απόγευμα την Κρήτη. Το 11χρονο κοριτσάκι που είχε χαθεί προχθές Τρίτη το βράδυ από το σπίτι του στην Παρηγοριά Χανίων δε βρίσκεται πια στη ζωή. Το άψυχο κορμάκι του εντοπίστηκε σε απόκρημνη παραλία κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Η Αστυνομία απέκλεισε εξαρχής οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια και σε αυτή τη διαπίστωση συμφώνησε και ο ιατροδικαστής, που μέχρι στιγμής δεν είχε δώσει την έκθεσή του ωστόσο. 

Το χρονικό της τραγωδίας

Το κοριτσάκι έφυγε από το σπίτι του το βράδυ της Τρίτης, λέγοντας στη μητέρα της ότι θα πάει για μια βόλτα στην παραλία μόνη. Μαζί της είχε και κινητό τηλέφωνο. Δεν έγιναν επακριβώς γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από το σπίτι. 

Ανεξάρτητα του τι προηγήθηκε, το κοριτσάκι έφυγε από το σπίτι. Ωστόσο αργούσε να επιστρέψει και η μητέρα του άρχισε να το καλεί στο κινητό. Όμως δεν υπήρχε καμία απάντηση, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην οικογένεια. Μετά την ειδοποίηση από τη μητέρα του κοριτσιού, οι Αρχές ξεκίνησαν προσπάθεια εντοπισμού του.

Για τον εντοπισμό του είχαν κινητοποιηθεί διασώστες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, που πραγματοποιούσαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του παραλιακού μετώπου των Χανίων, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών χρησιμοποιήθηκε και το drone της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ωστόσο, όλες οι έρευνες απέβησαν άκαρπες.

Το τραγικό εύρημα

Oι Αρχές πήραν μία κλήση από ένα ζευγάρι που είχε επισκεφτεί ένα σημείο της παραλίας με βράχια και μια απότομη πλαγιά, κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Το ζευγάρι είχε πάει στο σημείο για να θαυμάσει την ομορφιά του τοπίου, ωστόσο έμελλε να εντοπίσουν το τσακισμένο κορμάκι του κοριτσιού, που διέκριναν από ψηλά ανάμεσα στα βράχια της παραλίας. Αστυνομικές και λιμενικές Αρχές, καθώς και η ΕΜΑΚ έσπευσαν άμεσα επιτόπου και, αφού εντόπισαν το άψυχο σώμα, απέκλεισαν το σημείο όπου βρέθηκε το κορίτσι για να ξεκινήσουν τις έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου του.

Όχι εγκληματική ενέργεια

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων κ. Γιώργο Λυμπινάκη, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, συμπέρασμα που βγήκε και μετά την αυτοψία του χώρου από τους αστυνομικούς και τον ιατροδικαστή.

Αυτό που μένει τώρα να διαπιστωθεί είναι πώς το κοριτσάκι βρέθηκε στο σημείο και κάτω από ποιες συνθήκες έχασε τη ζωή του.

ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Η καθυστέρηση στο Amber alert

Για τον εντοπισμό του κοριτσιού είχε εκδοθεί και Αmber alert από το “Χαμόγελο του Παιδιού”, ωστόσο αυτό εκδόθηκε λίγες ώρες πριν εντοπιστεί νεκρό. Όπως εξήγησε στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ TV” ο πρόεδρος του “Χαμόγελου” κ. Γιαννόπουλος, υπάρχει μια γραφειοκρατική διαδικασία που καθυστερεί την έκδοση των ειδοποιήσεων, που ειδικά στις εξαφανίσεις μικρών παιδιών προκαλούν μεγάλο πρόβλημα, καθώς είναι εξαιρετικά κρίσιμες οι πρώτες 1-2 ώρες από την εξαφάνιση. Βεβαίως στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό δεν έπαιξε ρόλο, ωστόσο σε άλλες - όπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος - μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις.

 Η  βόλτα της μικρής λίγο πριν βρεθεί νεκρή

Στο βίντεο από το Flashnews.gr, από κάμερα ασφαλείας, φαίνεται το 11χρονο κορίτσι να κινείται στον κόμβο της Χρυσής Ακτής με κατεύθυνση προς τη θάλασσα.

Λίγο αργότερα βρέθηκε στο σημείο στους Αγίους Αποστόλους όπου, εντοπίστηκε νεκρή.

Δείτε στο 0:30 δεξιά στην οθόνη, το άτυχο κοριτσάκι να κινείται στον κόμβο Χρυσής Ακτής (Μακρύς Τοίχος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News