Σαφές μήνυμα Παναγιωτόπουλου από τα Χανιά σε όλους τους Έλληνες για τις αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις

Χανιά
Σαφές μήνυμα Παναγιωτόπουλου από τα Χανιά σε όλους τους Έλληνες για τις αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος για τη Μάχη της Κρήτης: «Αφορμή να γιορτάσουμε την Κρητική ψυχή»

Ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μπορούν να διασφαλίσουν στο ακέραιο τα εθνικά μας δίκαια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, έστειλε το πρωί από τα Χανιά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης. 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως η χώρα μας και οι ένοπλες δυνάμεις της είναι πάντα αξιόμαχες και πως η προσπάθεια που συνεχίζεται και εξελίσσεται, αποδίδει ήδη καρπούς καθώς στόχος όπως είπε, είναι να καταστούμε περισσότερο αξιόμαχοι και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την αγορές καινούριων εξοπλιστικών συστημάτων, την αναβάθμιση και ολοκληρωμένη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων που είναι αρκετά, αλλά και με παρεμβάσεις για να αναβαθμιστεί και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι άλλωστε και η ειδοποιός διαφορά. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρακολούθησε το πρωί την δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό των Χανίων, ενώ στην συνέχεια μετέβη στο ενετικό λιμάνι της πόλης μαζί με τους θεσμικούς εκπροσώπους για να παρακολουθήσει την παρέλαση των παραδοσιακών συλλόγων που τίμησαν την Μάχη της Κρήτης. 

Σήμερα όμως τα βλέμματα όλων συγκέντρωσε ο στρατηγός ε.α. Κων/νος Κόρκας, ο οποίος πριν από 80 χρόνια, ως μαθητής στην Σχολή Ευελπίδων τότε, βρέθηκε στο Μάλεμε όταν αυτό καταλήφθηκε από τους Γερμανούς. Ο ίδιος μιλώντας στον φακό της ΚΡΗΤΗ TV, αναφέρθηκε στην φρίκη του πολέμου. 

Οι επετειακές εκδηλώσεις στα Χανιά θα κορυφωθούν το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, ενώ στο Ρέθυμνο το επίκεντρο των εκδηλώσεων σήμερα ήταν η Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων, στην οποία παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης, τιμώντας έτσι τους νεκρούς ήρωες της Χωροφυλακής. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News