Μάχη της Κρήτης: Με συγκίνηση η έπαρση σημαιών στο φρούριο Φιρκά

Χανιά
Μάχη της Κρήτης: Με συγκίνηση η έπαρση σημαιών στο φρούριο Φιρκά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «παρών» έδωσαν οι πρέσβεις της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Καναδά

Με την έπαρση των σημαιών από τις συμμαχικές χώρες και συγκεκριμένα της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Βρετανίας, αλλά και της Ελλάδας στο ιστορικό φρούριο Φιρκά συνεχίστηκαν το πρωί στα Χανιά οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και οι πρέσβεις της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Καναδά. 

Αμέσως μετά την τελετή οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και συγκεκριμένα στην πτέρυγα του Μουσείου που είναι αφιερωμένη στη Μάχη της Κρήτης. Εκεί έγινε και η παρουσίαση του δώρου που έλαβε πρόσφατα το μουσείο από την ομοσπονδία Κρητικών Συλλόγων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, που είναι 6 κουτιά μπισκότων με παραστάσεις από την Μάχη της Κρήτης και μνημεία της Αυστραλίας.

Οι επετειακές εκδηλώσεις στα Χανιά θα συνεχιστούν και θα κορυφωθούν το απόγευμα της Κυριακής παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, όπου θα διεξαχθεί η τελετή λήξης με την διέλευση αεροσκαφών F16 από την 115 Π.Μ. σε σχηματισμό με το ακροβατικό σμήνος Red Arrows της RAF.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News