Μάχη της Κρήτης: Τοποθέτησαν 1527 παπαρούνες, μία σε κάθε τάφο

Χανιά
Μάχη της Κρήτης: Τοποθέτησαν 1527 παπαρούνες, μία σε κάθε τάφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινητική εικόνα στον Συμμαχικό Νεκροταφείο

Συγκινητικές είναι οι δράσεις του Συλλόγου Διατήρησης Μνήμης της Μάχης της Κρήτης και της Αντίστασης τιμώντας τους αγωνιστές και πεσόντες της μάχης της Κρήτης.

Καταθέτει 11 στέφανα στα ακόλουθα μνημεία από τις 16 έως τις 24 του μήνα: Σφακιά,  Φλώρια,  Χανιά (Νέα Χώρα), Μνημείο Ευελπίδων (Κολυμπάρι), Αλικιανός, Γαλατάς, Συμμαχικό Νεκροταφείο (Σούδα), Τσικαλαριά (42η οδός), Γερμανικό Νεκροταφείο Μάλεμε,  Μνημείο αεροδρομίου Μάλεμε, Μνημείο Μάχης Αποκορώνου. Θα επιδιώξουμε να γίνουν καταθέσεις στεφάνων εκ μέρους του συλλόγου σε μνημεία της Μάχης της Κρήτης σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.  

Παράλληλα κατέθεσε 1527 παπαρούνες, μια σε κάθε τάφο του Συμμαχικού Νεκροταφείου για να τιμήσουμε τους πεσόντες υπερασπιστές του νησιού. Όπως αναφέρει η ανκοίνωση: "Οι παπαρούνες δωρίστηκαν από τη Returned Services League Victoria (RSLVic). Η συλλογή και αποστολή τους στην Κρήτη προήλθε από πολλές δωρεές από ανθρώπους στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία που θα προτιμούσαν να βρίσκονται οι ίδιοι στην Κρήτη.

Μια πρόσθετη και ξεχωριστή χρηματοδοτική συνεισφορά στο σύλλογο έγινε από δέκα μέλη της Κρητικής Αδελφότητας της Μελβούρνης με την οποία ο σύλλογος βρίσκεται σε στενή συνεργασία".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News