Ατύχημα για διανομέα στα Χανιά - «Μένει χωρίς δουλειά, με ελάχιστες εισφορές»

Χανιά
Ατύχημα για διανομέα στα Χανιά - «Μένει χωρίς δουλειά, με ελάχιστες εισφορές»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις δύσκολες συνθήκες περιγράφει το Σωματείο Διανομέων νομού Χανίων

Στο νέο ατύχημα που σημειώθηκε με «πρωταγωνιστή» διανομέα αναφέρεται το Σωματείο Εργαζομένων Διανομέων (Delivery) Ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης» αναφέροντας ότι είναι υποασφαλισμένος. Το Σωματείο καλεί ακόμα τους συναδέλφους την Πέμπτη 20/5 18:30 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς ως απεργιακή απάντηση στο  «νόμο» έκτρωμα όπως τον χαρακτηρίζουν.

Πριν από λίγες μέρες με αφορμή ένα νέο ατύχημα συναδέλφου ήρθαν στο προσκήνιο ζητήματα που μας απασχόλησαν ξανά στο παρελθόν. Όπως και στο ατύχημα συναδέλφου πριν 5 μήνες , έτσι και σε αυτό τα προβλήματα είναι ίδια. Ο συνάδελφος ήταν υποασφαλισμένος και θα αναγκαστεί όπως πολλοί συνάδελφοι που παθαίνουν ατύχημα να ζήσει όσο διάστημα μείνει χωρίς δουλεία μόνο με τις ελάχιστες εισφορές του ΙΚΑ. Γίνεται ξανά ανάγκη να βοηθήσουμε εμείς οικονομικά τον συνάδελφο μας ενώ θα έπρεπε αυτό να είναι υποχρέωση κράτους και εργοδότη. Έχουμε τονίσει πολλές φορές πως η έλλειψη ελέγχων ,λόγω πολιτικής απόφασης για υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών από αυτή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν δώσει το δικαίωμα στους εργοδότες να λένε πως εγώ για τόσες ώρες ασφαλίζω, ή ακόμα χειρότερα λένε εκβιαστικά στους εργαζόμενους πως θα πρέπει να πληρώσουν αυτοί μέρος των εισφορών τους. 

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση έρχεται με έναν νομοσχέδιο έκτρωμα να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τους εργαζόμενους. Η διευθέτηση χρόνου εργασίας που με μια πρώτη ματιά δεν αλλάζει αυτό που γίνεται χρόνια στον κλάδο μας είναι ξεκάθαρα κατά του εργαζομένου. Μέρος του ωρομίσθιου που παίρνουμε περιλαμβάνει δήθεν εκτός από τα δώρα τα επιδόματα τις αργίες και τα νυχτερινά ωράρια και τις υπερωρίες. Σε βάθος χρόνου αυτό σημαίνει μείωση μισθού. Οι ισχυρισμοί πως η διευθέτηση χρόνου θα γίνεται μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου ξέρουμε πως στην πράξη είναι αδύνατη. Το συγκεκριμένο σχέδιο δίνει στην πράξη το δικαίωμα στον εργοδότη να μας χρησιμοποιεί όποτε και όσο θέλει. 

Θα μπορεί νόμιμα πλέον να μας κρατάει όσο θέλει και να μας διώχνει νωρίτερα όποτε θέλει. Στην πράξη ο εργαζόμενος δεν θα μπορεί να έχει κανένα προγραμματισμό του χρόνου του. Επίσης η απειλή της απόλυσης όταν κάποιος αρνηθεί να δουλέψει την ώρα που του «προτείνεται» δείχνει ποιος έχει το πάνω χέρι.

Η ουσιαστική κατάργηση των ΣΣΕ , η κατάργηση του επόπτη εργασίας και η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών δράσεων δείχνει την κατεύθυνση που έχει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο: την απομόνωση του εργαζομένου με ατομικές συμβάσεις και συμφωνίες . Οι ανατροπές δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αίμα πριν από 135 χρόνια δεν είναι κάτι απλό όπως παρουσιάζεται από την κυβέρνηση! Είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους. 

Καλούμε όλα τα μέλη και τους εργαζόμενους του κλάδου στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20/5 18:30 στην πλ. Δημοτικής Αγοράς και προετοιμαζόμαστε για απεργιακή απάντηση στο νόμο έκτρωμα όταν έρθει για ψήφιση στη Βουλή

- Να μην περάσει ο νόμος Χατζηδάκη 

- ΣΣΕ εργασίας για τον κλάδο μας 

- Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα για τους διανομείς 

 Τα γραφεία του Σωματείου μας θα είναι ανοιχτά κάθε Τετάρτη 18:00-20:00μ.μ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News