Χανιά: Θλίψη για την απώλεια ενός ιστορικού - συλλέκτη

Χανιά
Χανιά: Θλίψη για την απώλεια ενός ιστορικού - συλλέκτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά για την απώλεια του Γιάννη Μάντακα

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα του θανάτου  του ιστορικού - συλλέκτη  Γιάννη Μάντακα,  προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“…Η είδηση θανάτου του αγαπητού κι ακούραστου συλλέκτη Γιάννη Μάντακα γέμισε με θλίψη την τοπική κοινωνία των Χανίων και ιδιαίτερα του Δήμου Πλατανιά, απ όπου καταγόταν. Λάτρης της ιστορίας και της παράδοσης, των ηθών και των εθίμων του τόπου μας, εργάστηκε με ζήλο και μεράκι για τη συγκέντρωση και τη διάσωση πολύτιμου ιστορικού, πολεμικού και λαογραφικού υλικού, εκδίδοντας μάλιστα σημαντικά ιστορικά πονήματα και πρωτοστατώντας στην ίδρυση του  Β΄ Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια,  στην οικογένειά του και στους οικείους του…”

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη για τον θάνατο του Γιάννη Μάντακα

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα για την απώλεια του Γιάννη Μάντακα:

«Με ιδιαίτερη θλίψη, πληροφορηθήκαμε για τον θάνατο ενός σπουδαίου Χανιώτη, του Γιάννη Μάντακα. Ενός ακούραστου λαογράφου, ο οποίος τις τελευταίες δεκαετίες είχε αφιερώσει τη ζωή του στη συλλογή υλικού και στα έργα του, αποτύπωσε ήθη, έθιμα και παραδόσεις του τόπου μας.

Μεταξύ άλλων, ο εκλιπών πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Β΄ Παραρτήματος του Πολεμικού Μουσείου στα Χανιά, συγκεντρώνοντας ιστορικά, πολεμικά και λαογραφικά κειμήλια, που συνέλεξε από διάφορες οικογένειες της Κρήτης.

Η παρουσία του ήταν λαμπρή και η παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του, ανεκτίμητη.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Φωτογραφία: unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News