Χανιά

Τουρισμός: Εντυπωσιακή υποδοχή κρουαζιερόπλοιων με αψίδες νερού

Έτοιμα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια τις αφίξεις τουριστών

Μία άκρως εντυπωσιακή υποδοχή με αψίδες νερού, επεφύλαξαν το πρωί οι Χανιώτες στα δύο πρώτα πολυτελή κρουαζιερόπλοια της φετινής τουριστικής περιόδου, τα οποία κατέπλευσαν στο λιμάνι της Σούδας χωρίς επιβάτες.

Τα δύο κρουαζιερόπλοια της ίδιας εταιρίας θα παραμείνουν στα Χανιά μέχρι και τις 10 Ιουνίου, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για την έναρξη της κρουαζιέρας το επόμενο διάστημα, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται και το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» για να υποδεχτεί τις πρώτες πτήσεις εξωτερικού που θα έρθουν τις επόμενες ώρες.

Με αψίδες νερού από ρυμουλκά σκάφη υποδέχτηκαν το πρωί τα Χανιά τα δύο πρώτα κρουαζιερόπλοια της φετινής τουριστικής περιόδου. Στην «επίσημη πρώτη» της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα έδεσαν το πρωί στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο «Silver moon» χωρίς επιβάτες, αλλά και το «Silver explorer» που ήταν επίσης στην ίδια κατάσταση. Τα δύο κρουαζιερόπλοια έκαναν «ποδαρικό» στα Χανιά, στο πλαίσιο των προετοιμασιών τους ενόψει της έναρξης της κρουαζιέρας τις επόμενες ημέρες, ενώ θα παραμείνουν στα Χανιά μέχρι τις 10 Ιουνίου. 

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Silver Moon» που είναι το νέο πλοίο της εταιρίας θα ξεκινήσει τα ταξίδια του από την Ελλάδα στις 18 Ιουνίου, ενώ το έτερο κρουαζιερόπλοιο, που είναι χωρητικότητας 110 επιβατών θα κάνει σπέσιαλ κρουαζιέρες στην Αρκτική και την Ανταρκτική. Και μάλιστα ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε έρθει ούτε καν στην Ευρώπη. 

Ακολουθώντας πιστά τα πρωτόκολλα προστασίας από το κορωνοϊό, η εταιρία λειτουργεί τα πλοία της με 75% της συνολικής χωρητικότητας, ενώ οι αμερικάνοι κατά κύριο λόγο επιβάτες τους διαθέτουν αρκετά δολάρια για την αναψυχή τους. Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία για την φετινή κρουαζιέρα στα Χανιά είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά.  

Πέρα όμως από την κρουαζιέρα σε ετοιμότητα είναι και το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» για τα υποδεχτεί τις πρώτες πτήσεις εξωτερικού από Γαλλία και Γερμανία, ενώ αύριο αναμένονται πτήσεις από Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Βρυξέλλες και Πάφο.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια