MEGA εμβολιαστικό κέντρο στην Κρήτη: Ηράκλειο και Χανιά στο σχεδιασμό για την «απογείωση» των εμβολιασμών

Κρήτη
MEGA εμβολιαστικό κέντρο στην Κρήτη: Ηράκλειο και Χανιά στο σχεδιασμό για την «απογείωση» των εμβολιασμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Παγκρήτιο στάδιο στο «επίκεντρο» - Στα «υπόψιν» και το κτήριο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου της πόλης

Η διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία για το MEGA εμβολιαστικό κέντρο, έχει ξεκινήσει ήδη μία σειρά από επαφές με τον δήμο Ηρακλείου και τον ΟΛΗ, τονίζοντας ότι στο σχεδιασμό θα μπορούσε να ενταχθεί ένα τέτοιο κέντρο στο Ηράκλειο και ίσως και στα Χανιά.

Μάλιστα, έκανε ήδη κρούση στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, ενώ θα κάνει το ίδιο και με την δημοτική Αρχή Ηρακλείου για την εύρεση ενός χώρου που θα πληροί τις προϋποθέσεις τονίζοντας ότι το Παγκρήτιο Στάδιο που πρότεινε ο κ. Λαμπρινός είναι μία εξαιρετική λύση.

Το έναυσμα για τις εν λόγω συζητήσεις δόθηκε μετά από ερώτηση στο τηλεοπτικό «αέρα» της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV, όπου ο καθηγητής ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνομώνων για τον κορωνοϊό, Αχιλλέας Γκίκας, εμφανίστηκε θετικός για την δημιουργία MEGA εμβολιαστικού κέντρου, ενώ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τόνισε ότι ο δήμος θα μπορούσε να παραχωρήσει ένα χώρο που θα συμβάλει στην «απογείωση» των εμβολιασμών.

«Το Παγκρήτιο στάδιο θα μπορούσε να φιλοξενήσει το mega εμβολιαστικό κέντρο»

Ο κ. Λαμπρινός αναφέρθηκε στο Παγκρήτιο στάδιο που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το mega εμβολιαστικό κέντρο ενώ στην συζήτηση τέθηκε και το κτήριο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου της πόλης.

Μάλιστα τις επόμενες μέρες αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις πάνω σε αυτό το θέμα μετά την πρόταση στην εκπομπή «Ώρα Αιχμής» αλλά και την θετική στάση του Δημάρχου Ηρακλείου. Ήδη ο κ. Λαμπρινός θα μιλήσει με την 7η ΥΠΕ Κρήτης και την διοικήτρια κ Λένα Μπορμπουδάκη για να εξεταστούν οι δυνατότητες αυτής της πρότασης.

Την  ίδια ώρα περισσότερες από 200 χιλιάδες δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί συνολικά σε πολίτες στην Περιφέρεια Κρήτης.

Μάλιστα η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Μπορμπουδάκη μίλησε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV,  για την πορεία του εμβολιασμού, ενώ όπως έγραψε σε ανάρτησή της μέχρι και την Δευτέρα  είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 214.564 εμβολιασμοί στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα μέχρι σήμερα: Π.Ε Λασιθίου 35.559,Π.Ε Ηρακλείου 91.219,Π.Ε Ρεθύμνου 28.524,Π.Ε Χανίων 59.262.Με τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά δεδομένα ένα Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ηράκλειο θα μπορούσε να επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News