Φωτιά στην Δημοτική Αγορά Χανίων: Εκτεταμένες ζημιές σε 4 καταστήματα – «Μαύρη μέρα για την ιστορία της αγοράς»

Κρήτη
Φωτιά στην Δημοτική Αγορά Χανίων: Εκτεταμένες ζημιές σε 4 καταστήματα – «Μαύρη μέρα για την ιστορία της αγοράς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σωτήρια αποδείχτηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν το πρωί τα πατάρια τεσσάρων καταστημάτων της δημοτικής αγοράς των Χανίων, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο πατάρι ενός καφενείου, πιθανότατα από βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα η φωτιά να πάρει γρήγορα διαστάσεις. 

Ωστόσο, η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας αποδείχτηκε σωτήρια, καθώς και περιόρισε την φωτιά στα τέσσερα αυτά καταστήματα, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο δήμαρχος Χανίων, ο οποίος δήλωσε πως θα σταθεί στο πλευρών των επιχειρηματιών που επλήγησαν μέχρις ότου να καταφέρουν να ορθοποδήσουν. 

Η μάχη των πυροσβεστών με τις πύρινες γλώσσες αν και δύσκολη, στέφθηκε με επιτυχία. Άνδρες των πυροσβεστικών αρχών των Χανίων, επιχειρούσαν για αρκετή ώρα το πρωί μέχρις ότου να κατασβήσουν ακόμα και την πιο μικρή εστία της φωτιάς, ώστε να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της επέκτασής της στην γύρω περιοχή. Πρόκειται για την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 7 το πρωί σε ένα από τα καφέ της δημοτικής αγοράς στα Χανιά και η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Η φωτιά που ήταν μεγάλη και οι καπνοί ήταν ορατοί από πολύ μακριά, ξεκίνησε από καφενείο που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της αγοράς και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε σε άλλα τρία καταστήματα προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές κυρίως στα πατάρια των επιχειρήσεων, ενώ από τα νερά ζημιές υπέστησαν και οι ισόγειο χώροι των τεσσάρων καταστημάτων. 

Στην μάχη της κατέσβεσης ρίχτηκαν 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ λίγο αργότερα στο σημείο έφτασε και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με συνεργάτες του, ο οποίος δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό των πληγέντων, ούτως ώστε να καταφέρουν να ορθοποδήσουν και να λειτουργήσουν κανονικά τα καταστήματά τους σε άλλο σημείο. Επίσης υπογράμμισε πως οι εργασίες για την ανακατασκευή της δημοτικής αγοράς θα ξεκινήσουν κανονικά το φθινόπωρο. 

Πάντως, όπως όλοι ανέφεραν εάν η φωτιά ξεσπούσε τις νυχτερινές ώρες που τα καταστήματα είναι κλειστά, τότε οι συνέπειες πιθανότατα να ήταν ολέθριες για την δημοτική αγορά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News