Ολικό «λίφτινγκ» στα Ταμπακαριά Χανίων – Αναβάθμιση για την τοπική κοινωνία

Χανιά
Ολικό «λίφτινγκ» στα Ταμπακαριά Χανίων – Αναβάθμιση για την τοπική κοινωνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντικείμενο της ανάπλασης των Ταμπακαριών είναι να αναδειχθεί το διατηρητέο μέτωπο της κατοικίας

Ένα ολικό «λίφτινγκ» θα «υποστεί» σύντομα η ευρύτερη περιοχή των Ταμπακαριών του δήμου Χανίων, καθώς ο περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε την ένταξη του έργου ανάπλασης της περιοχής στο περιφερειακό πρόγραμμα Κρήτης.

Το έργο εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «βιώσιμη ανάπτυξη με αναβάθμιση του περιβάλλοντος και αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Κρήτη» και συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), ενώ ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος του έργου είναι η ανάπλαση των οδών και των κοινοχρήστων χώρων με βιοκλιματικά κριτήρια και με γνώμονα την εξυπηρέτηση των μόνιμων κάτοικων και των επισκεπτών αλλά και την ανάδειξη της σπάνιας ιστορικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της περιοχής.

Αντικείμενο της ανάπλασης των Ταμπακαριών είναι να αναδειχθεί το διατηρητέο μέτωπο της κατοικίας, να εξευρεθούν χώροι στάσης και αναψυχής που δεν υπάρχουν σήμερα, να δημιουργηθεί μια ενιαία και ασφαλής κυκλοφορία των πεζών, να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης για τους κατοίκους, όπως επίσης να γίνουν οι απαραίτητες φυτεύσεις και να εγκατασταθεί ο κατάλληλος φωτισμός κίνησης και ανάδειξης.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθούν στην τοπική κοινωνία αισθητικά, λειτουργικά και βιοκλιματικά αναβαθμισμένοι οι κοινόχρηστοι χώροι και οδοί Βιβιλάκη - Φραγκοκαστέλου και Αγίας Κυριακής της περιοχής των Ταμπακαριών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News