Πέτσα από Χανιά: Ανακοινώσεις για το Πάρκο Αγίων Αποστόλων & τον ποταμό Ταυρωνίτη

Χανιά
Πέτσα από Χανιά: Ανακοινώσεις για το Πάρκο Αγίων Αποστόλων & τον ποταμό Ταυρωνίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη συμπληρωματική χρηματοδότηση του έργου προστασίας του ποταμού Ταυρωνίτη και την ένταξη της μελέτης για την αναβάθμιση του πάρκου των Αγίων Αποστόλων στο «Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας

Τη συμπληρωτική χρηματοδότηση του έργου για την διευθέτηση και προστασία της κοίτης του ποταμού Ταυρωνίτη στον Πλατανιά Χανίων, ώστε το σημαντικό για το περιβάλλον έργο να ολοκληρωθεί, ανακοίνωσε σήμερα από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη πραγματοποίησε αυτοψία στην περιοχή του ποταμού Ταυρωνίτη εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την πορεία του έργου και τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας, «όλα τα έργα τα οποία συμβάλουν στην πολιτική προστασία όπως έχει δείξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν προτεραιότητα γιατί προστατεύουν περιουσίες, σώζουν ζωές. Το περιβάλλον μας πρέπει να το φροντίζουμε και να κάνουμε αυτό που πρέπει γιατί είναι το κοινό μας σπίτι».

Στην πορεία υλοποίησης του έργου αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Όπως είπε «πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για όλη την περιοχή.

Η μελέτη του Αργου ξεκίνησε από τον πρώην Δήμο Βουκολιών, ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Πλατανιά και δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και «Αντώνης Τρίτσης» με προϋπολογισμό 9 εκατομμύρια ευρώ. Η συμπληρωματική χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου είναι 3,8 εκατομμύρια ευρώ και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, «το έργο πέρα από την αντιπλημμυρική προστασία, την προστασία ανθρώπων και περιουσιών συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Χανιά ο κ. Πέτσας επισκέφθηκε και το πάρκο των Αγίων Αποστόλων για την αναβάθμιση του οποίου, όπως τον ενημέρωσε ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο δήμος έχει καταθέσει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», πρόταση χρηματοδότησης της μελέτης που απαιτείται, ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ. Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε την ένταξη της μελέτης στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι μόνο η αρχή που «ξεκλειδώνει» την ανάπλαση μιας μεγάλης περιοχής όπως είναι τα Χανιά, ανάπλασης, ήπιας και βιώσιμης». Παράλληλα τόνισε πώς «εμείς σαν Υπουργείο Εσωτερικών είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε και τα επόμενα βήματα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με δημάρχους των δήμων της περιοχής με τους οποίους και συζήτησε θεσμικά και λειτουργικά θέματα των ΟΤΑ.

Η συνάντηση έγινε παρουσία των βουλευτών Ντόρας Μπακογιάννη, Μανούσου Βολουδάκη και Βασίλη Διγαλάκη καθώς και του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και κατά την διάρκεια της οι παριστάμενοι δήμαρχοι έθεσαν κυρίως το θέμα της υποστελέχωσης των ΟΤΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News