Χανιά

Δήμος Κισσάμου: Αύξηση της συγκέντρωσης κορωνοϊού στα λύματα

Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 20% - Τι έδειξαν τα αποτελέσματα των rapid test στην Κίσσαμο

Αύξηση της τάξης του 20% εμφανίστηκε στα λύματα του Δήμου Κισσάμου. Την ίδια στιγμή, τα αποτελέσματα και των 285 rapid test που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, ήταν όλα αρνητικά.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

«Με αρκετά  μικρότερη συμμετοχή από τους δημότες σε σχέση με την τελευταία φορά, παρά την υπαγωγή του Δήμου μας σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης από την Πολιτική Προστασία, διεξήχθησαν χθες Μεγάλη Τετάρτη, στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtests).

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 285 τεστ, τα οποία ήταν αρνητικά στο σύνολό τους.

Επίσης, η τελευταία δειγματοληψία στα ανεπεξέργαστα λύματα της Κισσάμου, κατέγραψε μια οριακή αύξηση της τάξης του 20% στη συγκέντρωση του SARS-CoV-2, σε σχέση με την οριακά ανιχνεύσιμη συγκέντρωση που κατεγράφη κατά τις δειγματοληψίες των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Είναι σημαντικό να τονιστεί για άλλη μία φορά η απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων προστασίας και η μείωση της άσκοπης κινητικότητας η οποία τις τελευταίες μέρες και παρά τις οδηγίες της Πολιτικής προστασίας δεν φαίνεται να μειώνεται.

Ελπίζουμε ότι οι αυξανόμενοι εμβολιασμοί σε συνδυασμό με την υποχρεωτική διεξαγωγή self-test από την πλειοψηφία δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων θα φέρουν τα αποτελέσματα που προσδοκούμε όλοι στο να ξεπεράσουμε και αυτό το εμπόδιο.»

(Φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια