Χανιά

Στην αντεπίθεση οι δικηγόροι του οίκου ευγηρίας στα Χανιά: Κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών

Ζητούν να καταθέσουν περισσότεροι από 50 μάρτυρες κατηγορίας – Ανοιχτό το ενδεχόμενο μηνύσεων

Την ώρα που οι καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας στα Χανιά και ενώ η εισαγγελική έρευνα παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, καθημερινά το κατώφλι της Ασφαλείας Χανίων περνούν είτε συγγενείς ηλικιωμένων που φιλοξενήθηκαν στον οίκο ευγηρίας, είτε άλλοι άνθρωποι που είχαν κάποια εργασιακή σχέση με την συγκεκριμένη δομή ώστε να δώσουν τις δικές τους καταθέσεις. 

Ωστόσο, οι νομικοί σύμβουλοι του ιδιωτικού γηροκομείου πέρασαν σήμερα στην αντεπίθεση, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την διαδικασία έτσι όπως εξελίσσεται. Δηλαδή για το γεγονός ότι καλούνται για κατάθεση μάρτυρες κατηγορίας και όχι μάρτυρες αληθείας, όπως τους χαρακτήρισαν. Και όλα αυτά την στιγμή που τα στοιχεία για τους ηλικιωμένους που κατέληξαν στην συγκεκριμένη δομή αφήνουν άφωνη την κοινή γνώμη, καθώς τα ποσοστά θνησιμότητας αγγίζουν το 136%.

Το πρωί οι κ.κ. Σφακιωτάκις και Ρουσσόπουλος μετέβησαν στην Εισαγγελία Εφετών Κρήτης υποβάλλοντας στην αντιεισαγγελέα αίτημα να κληθούν από την Ασφάλεια Χανίων για κατάθεση μάρτυρες και από την άλλη πλευρά, οι οποίοι σε αριθμό ξεπερνούν σε πρώτη φάση τους 50, ενώ στις 5 Μαΐου συμπληρωματικό υπόμνημα για τον ίδιο λόγο θα κατατεθεί και στον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της δομής οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν έχουν δεχτεί τις καταθέσεις ούτε καν των βασικών υπόπτων, δηλαδή των δύο ιδιοκτητών αλλά και του γιατρού της δομής, όπως επίσης και των κρατικών λειτουργών που κατά καιρούς είχαν διενεργήσει ελέγχους στην δομή. 

Ο Νίκος Ρουσσόπουλος πάντως, με αφορμή τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από πρώην εργαζόμενους της δομής και όχι μόνο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υποβληθούν μηνύσεις σε δεύτερο χρόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια