Έρευνα σε οίκο ευγηρίας των Χανίων: «Τους ψέκαζαν με εντομοκτόνα» - Αναζητούν απαντήσεις στις διαθήκες

Χανιά
Έρευνα σε οίκο ευγηρίας των Χανίων: «Τους ψέκαζαν με εντομοκτόνα» - Αναζητούν απαντήσεις στις διαθήκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκαλύψεων συνέχεια από πρώην εργαζόμενους του γηροκομείου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες μετά τις καταγγελίες για 68 θανάτους ηλικιωμένων στη διάρκεια ενός έτους, σε γηροκομείο στα Χανιά. Σύμφωνα με το ethnos.gr οι τοπικές αρχές έχουν στην κατοχή τους υλικό από κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει το γηροκομείο στους εσωτερικούς χώρους, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς συμπεριφέρονταν προσωπικό και υπεύθυνοι στους τρόφιμους και αν υπήρξαν παραλείψεις στη φροντίδα τους.

Αναζητούν απαντήσεις ακόμη και στις διαθήκες

Οι αστυνομικοί φέρεται επίσης να αναζητούν απαντήσεις ακόμη και στις διαθήκες των 68 νεκρών ηλικιωμένων, ενώ πρόσωπο «κλειδί» θεωρείται ο γιατρός που υπέγραφε τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου με την ίδια αιτιολογία της καρδιακής ανακοπής. Οι εισαγγελικές και οι αστυνομικές αρχές δεν αποκλείουν επίσης το ενδεχόμενο οργανωμένου κυκλώματος εκμετάλλευσης ηλικιωμένων.

"Τους ξέκαζαν με εντομοκτόνα"

Εν τω μεταξύ συγκλονίζουν οι καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούσαν στον οίκο ευγηρίας των Χανίων, . Όπως υποστηρίζει στο ΟΡΕΝ πρώην εργαζόμενη στον οίκο ευγηρίας, έδεναν τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους για να μην περπατούν στον διάδρομο και τους ψέκαζαν με εντομοκτόνα στο κεφάλι για να διώξουν τις ψείρες. Η ίδια περιγράφει εικόνες κολαστηρίου και υποστηρίζει ότι έβλεπε δεμένους και σκελετωμένους ηλικιωμένους, ανήμπορους να μιλήσουν για τη φρίκη που ζούσαν στα χέρια ανθρώπων που τους φερόντουσαν με τον πιο βάναυσο τρόπο.

Διαψεύδει η ιδιοκτήτρια

Πάντως η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου υποστηρίζει μιλώντας στο flashnews.gr ότι "έχει στηθεί ολόκληρη πλεκτάνη εις βάρος μας. Εμάς κατηγορούν για εγκληματική οργάνωση, αυτοί αποδεικνύεται ότι ήταν η οργάνωση και εκβίαζαν για να πάρουν χρήματα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τρία άτομα έστησαν την πλεκτάνη και η δικηγόρος τους μαζί". Δείτε την απάντηση που δίνουν πατώντας (ΕΔΩ)

Οι μαρτυρίες των πρώην εργαζομένων:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News