Χανιά

Rapid tests στα Χανιά: Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στους πολίτες

Στις πλατείες της Δημοτικής Αγοράς και 1866 οι δειγματοληψίες

Με στόχο να υπάρχει εβδομαδιαία επιτήρηση για την πορεία του κορωνοϊού στα Χανιά, οι υγειονομικές αρχές του νομού θα διεξάγουν κάθε Δευτέρα και Πέμπτη σε σταθερά σημεία της πόλης, rapid tests στους πολίτες

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι πολίτες των Χανίων που «αγκαλιάζουν» την προσπάθεια των κλιμακίων του ΕΟΔΥ, που στόχο έχει να καταγράφει και να παρουσιάζει σε εβδομαδιαία βάση την πορεία της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα. 

Ήδη από την περασμένη Δευτέρα και πλέον κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται σε προκαθορισμένα σημεία της πόλης των Χανίων προκειμένου να διενεργούν rapid tests στους πολίτες. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό κάθε Δευτέρα τεστ κορωνοϊού θα γίνονται στην πλατεία της δημοτικής αγοράς και κάθε Πέμπτη στην πλατεία 1866 από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι.

Με δεδομένο ότι ο δήμος Χανίων παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» και καθημερινά καταγράφει σημαντικό αριθμό νέων κρουσμάτων, οι υγειονομικές αρχές του νομού εξακολουθούν να συστήνουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν με σχολαστικότητα όλα τα υγειονομικά μέτρα. 

Ο Στέφανος Ντουκάκης μάλιστα υποστηρίζει ότι το σενάριο του «Πάσχα στο χωριό» -αν και απομακρύνεται από τις σκέψεις της κυβέρνησης- θα προκαλούσε μεγάλη διασπορά του φονικού ιού στην κοινότητα, την ίδια στιγμή που φαίνεται πιο διαλλακτικός σε ότι αφορά στο άνοιγμα της εστίασης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια