Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Συνεχείς εντάσεις στην δικαστική αίθουσα –Αναμένεται η απολογία του κατηγορουμένου

Κρήτη
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Συνεχείς εντάσεις στην δικαστική αίθουσα –Αναμένεται η απολογία του κατηγορουμένου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα η συνέχεια της δίκης

Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα και εν μέσω εντάσεων και λεκτικών αντιπαραθέσεων -κυρίως εντός της δικαστικής αίθουσας- συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της διπλής δολοφονίας της 2ας Μαίου 2020 στα Ανώγεια, με θύματα τον 63χρονο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, ενώ στο εδώλιο βρίσκεται ο 30χρονος γιος του μαντιλαναδολόγου. 

Από το πρωί έως και το μεσημέρι ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης από τους 30 συνολικά που έχουν κληθεί, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η σύζυγος του Λευτέρη Καλομοίρη και μητέρα του κατηγορούμενου, καθώς και η σύζυγος, η μητέρα και ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη.

Τα μέλη των οικογενειών των δύο θυμάτων εμφανώς φορτισμένα συναισθηματικά περιέγραψαν όλα όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο εκείνο βράδυ στα Ανώγεια, ενώ η μητέρα του κατηγορούμενου του μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για όλα όσα έγιναν έξω από το σπίτι της στο Περαχώρι, όπου μετά από έντονη φασαρία μεταξύ του συζύγου της και του 30χρονου συγχωριανού τους, ο Λευτέρης Καλομοίρης έπεσε νεκρός και ο 30χρονος σήμερα γιος της, πυροβόλησε και σκότωσε τον άνθρωπο που νωρίτερα είχε αφαιρέσει την ζωή του πατέρα του.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας δεν έλλειψαν οι έντονες αντεγκλήσεις μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισης και ενός αυτόπτη μάρτυρα, ενώ γύρω στις 12 το μεσημέρι η διαδικασία σταμάτησε έπειτα από την έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης με τον εισαγγελέα της έδρας. Ωστόσο, όταν τα «πνεύματα ηρέμησαν» η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων, αλλά και των πραγματογνωμώνων που έχει ορίσει η πλευρά της υπεράσπισης.

Η απολογία

Σε κάθε περίπτωση η εκδίκαση της υπόθεσης οδεύει προς το τέλος της, καθώς με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων, αναμένεται σε λίγη ώρα η απολογία του 30χρονου γιου του Λευτέρη Καλομοίρη.

Όπως εκτιμάται σε επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, που θα πιθανότατα να είναι την ερχόμενη Παρασκευή, θα ακολουθήσουν η εισαγγελική πρόταση, οι αγορεύσεις των επτά συνολικά συνηγόρων των δύο πλευρών και φυσικά η απόφαση της έδρας.

Και σήμερα πάντως, το δικαστικό μέγαρο των Χανίων βρισκόταν κυριολεκτικά σε αστυνομικό κλοιό, καθώς τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται είναι ιδιαίτερα αυστηρά, ώστε να μην υπάρξουν απρόοπτα. 

Οι συγγενείς των δύο πλευρών που δίνουν το «παρών» σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου, περιορίζονται κυρίως στον αύλειο χώρο και στον χώρο στάθμευσης του δικαστικού μεγάρου, ενώ μέσα στην δικαστική αίθουσα παρευρίσκονται μόνο δύο άτομα από κάθε οικογένεια.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News