Χανιά

ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Ν.Χανίων: Καταδικάζει τις μεθοδεύσεις για την εκδήλωση που σχεδίαζαν ναζιστές στην Κρήτη

Αναλυτικά τι αναφέρεται στην ανακοίνωση

Το Δ.Σ του παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ν.Χανίων καταδικάζει τις μεθοδεύσεις παραστρατιωτικής ομάδας με τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» , που είχε στόχο να οργανώσει εκδήλωση στα Χανιά στις 17-24 Μαΐου , για να τιμήσει την γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών που εισέβαλαν στο νησί μας το 1941.

Η απόπειρα να πραγματοποιηθεί τέτοια εκδήλωση στην Κρήτη, αποτελεί προσβολή στην ιστορία του τόπου μας, στους χιλιάδες νεκρούς της ναζιστικής εισβολής. Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι φίλοι και οι Απόγονοι νιώθουμε οργή , αγανάκτηση και αποτροπιασμό. Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο λαός μας δεν ξεχνά τους νεκρούς του, τα εκατοντάδες χωριά που καταστράφηκαν ολοσχερώς, τα εγκλήματα που διέπραξε ο ναζισμός στο νησί μας. Να μην τολμήσουν να πατήσουν στην Κρήτη, ούτε να το διανοηθούν ξανά!

Παρόλο που η κατακραυγή που σηκώθηκε ανάγκασε τους φιλοναζιστές να ακυρώσουν την εκδήλωση , προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για την λειτουργία και την δράση τέτοιων ομάδων.  Η συγκεκριμένη παραστρατιωτική ομάδα με έδρα το Σαλέρνο της Ιταλίας, στην ιστοσελίδα της αυτοπαρουσιάζεται ως εφεδρική μονάδα προσηλωμένη να υποστηρίξει το ΝΑΤΟ και τις φιλικές χώρες σε καιρούς ανάγκης. Οργανώνει μάλιστα και σχολείο αλεξιπτωτιστών στην Ουκρανία, με την συμμετοχή εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω στην ομάδα είναι μέλη του Δ.Σ 3 εν ενεργεία Έλληνες αστυνομικοί.

Είναι εκτεθειμένη η ελληνική κυβέρνηση και όσοι υπερασπίζονται το ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες. Έχουν τεράστιες ευθύνες διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις γιατί είναι συνένοχοι στην προσπάθεια ξαναγραψίματος της ιστορίας, με την στήριξη μιας σειράς προγραμμάτων της ΕΕ όπως το «μνήμες Κατοχής» που τρέχει στα σχολεία. Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι η πολιτική εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό, του θύτη με το θύμα έχει εμπνευστές το ίδιο το ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι η αποθράσυνση και η δράση τέτοιων νεοφασιστικών οργανώσεων.

Οι αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης, οι φίλοι και οι απόγονοι τους στον Νομό Χανίων, καλούμε τον λαό μας , να κινητοποιηθεί ενάντια στην προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Ογδόντα χρόνια μετά την μάχη της Κρήτης τιμάμε την εποποιία του κρητικού λαού που ρίχτηκε σύσσωμος στον αγώνα  ενάντια στους Ναζί. Δεν ξεχνάμε ότι οργανωμένος λαός έδωσε καίριο πλήγμα στις στρατιές του Χίτλερ που τότε φάνταζε ανίκητος.

Το χρέος του λαού μας τιμώντας όσους έδωσαν την ζωή τους για να ηττηθεί το ναζιστικό τέρας, είναι η αταλάντευτη πάλη απέναντι στον ναζισμό, απέναντι στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τον φασισμό, τους πολέμους, την προσφυγιά.

  • Απαιτούμε να πάρει θέση η κυβέρνηση και οι τοπική διοίκηση στα απαράδεκτα αυτά γεγονότα. Εδώ και τώρα να καταδικαστούν οι φασιστο-εκδηλώσεις.
  • Καλούμε τον Κρητικό λαό, όλο το λαό μας σε οργάνωση του αγώνα για τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση των Γερμανικών Επανορθώσεων-πολεμικών Αποζημιώσεων που οφείλει η ΟΔ Γερμανίας στην Ελλάδα

Το Δ.Σ του παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια