Κινητοποίηση από διανομείς: «Μας περίμεναν ανασφάλιστη ασφάλεια και επιδόματα»

Χανιά
Κινητοποίηση από διανομείς: «Μας περίμεναν ανασφάλιστη ασφάλεια και επιδόματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίνουν ραντεβού στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Κινητοποίηση από το Σωματείο διανομέων – delivery νομού Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης» για τις δύσκολες συνθήκες εργασίας που βιώνουν.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

"Το σωματείο μας σε συνέχεια της αγωνιστικής μας δράσης με αρχή τις 9 του Απρίλη και την κορύφωση της στην απεργία της Πρωτομαγιάς , καλεί τα μέλη του για συμμετοχή στην κινητοποίηση που καλεί πανελλαδικά η Ομοσπονδία μας επισιτισμού τουρισμού την Τρίτη 20 Απριλίου και ώρα 10:30 έξω από το εργατικό κέντρο Χανίων.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εποχικά εργαζόμενους του κλάδου μας που πάνω από ένα χρόνο ζουν με την ανασφάλεια για το αν και ποτε θα εργαστούν και με ποιο εισόδημα .

Για εμάς τους διανομείς που ήμασταν οι «τυχεροί» που δουλέψαμε, τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς παρέμειναν τα ίδια και χειρότερα. Ανασφάλιστη εργασία , μη καταβολή επιδομάτων άδειας ,Πάσχα και Χριστουγέννων. Όλο το κόστος συντήρησης και κίνησης των μηχανακιών να συνεχίζει να επιβαρύνει αποκλειστικά εμάς, απλήρωτες άδειες και διανομή σε κάθε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ζήτημα δεν πρέπει να είναι αν δουλεύουμε αλλά σε τι συνθήκες δουλεύουμε .

Πρέπει να σταθούμε αγωνιστικά απέναντι στο νέο εργασιακό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση για ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου και που θα νομιμοποιεί όλα τα παραπάνω.

 Συμπορευόμαστε με εκατοντάδες συνδικάτα πανελλαδικά και καλούμε το εργατικό κέντρο να πάρει απόφαση για  απεργία στις 6 Μάη τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά.

Επειδή η υγεία μας είναι πάνω από όλα καλούμε όσοι παρευρεθούμε να τηρήσουμε όλα τα μέτρα προστασίας, μάσκες και αποστάσεις.  

Ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα

Υποχρεωτική Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους διανομείς

Μέτρα προστασίας της υγείας και μέσα προστασίας (κράνος κτλ) με ευθύνη της εργοδοσίας

Μηχανάκια Εξοπλισμός συντήρηση και έξοδα κίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση 

Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News