Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Συνέχεια στη δίκη μετά τις εντάσεις

Χανιά
Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Συνέχεια στη δίκη μετά τις εντάσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εδώλιο ο 30χρονος γιος του Καλομοίρη

Συνεχίζεται την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων – μετά τη διακοπή τη Δευτέρα- η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης για την διπλή δολοφονία πριν από περίπου έναν χρόνο στα Ανώγεια, με θύματα τον 63χρονο μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη και τον 30χρονο συγχωριανό του Γιώργο Ξυλούρη. 

Στο εδώλιο βρίσκεται ο 30χρονος γιος του Καλομοίρη, ο οποίος κατηγορείται σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου ότι πυροβόλησε επτά φορές το νεαρό συγχωριανό του, όταν αντίκρυσε τον πατέρα του νεκρό έξω από το σπίτι τους στο Περαχώρι. 

Επίσης πέρα από τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του Νόμου Περί Όπλων, κατηγορείται και για την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς μία από τις βολίδες που διαπέρασε το σώμα του 30χρονου, έπληξε στην κνήμη τρίτο Ανωγειανό, που βρέθηκε στο σημείο την ώρα της πάλης μεταξύ των δύο νεκρών.

Σύλληψη συγγενή του κατηγορούμενου

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ένταση προκλήθηκε στην δικαστική αίθουσα όταν κατέθετε το «τρίτο» άτομο που το μοιραίο εκείνο βράδυ τραυματίστηκε στο πόδι όταν αντιλαμβανόμενο την φασαρία μεταξύ των δύο νεκρών, που φέρεται να είχαν πιαστεί στα χέρια, έτρεξε για να τους χωρίσει.

Συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας του κατηγορούμενου φέρεται να ηχογραφούσε με κινητό τηλέφωνο την κατάθεση του μάρτυρα, με αποτέλεσμα η διαδικασία να σταματήσει, να γίνει σύλληψη και η έδρα να κινήσει την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου. Συνολικά πάντως έχουν κληθεί να καταθέσουν στην δίκη 30 μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News