Χανιά

20 εκ. € για την αναβάθμιση του Δήμου Χανίων - Το Φθινόπωρο το «λίφτινγκ» στην Δημοτική Αγορά

Από το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάκαμψης

Έργα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του μητροπολιτικού δήμου

Πάνω από είκοσι εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στα Χανιά για μια σειρά σημαντικών έργων από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, όπως ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο της πόλης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που ξεκινά η περιφέρεια για την βιώσιμη αστική ανάπτυξη κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 στην Κρήτη.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου απευθύνει έκκληση κυρίως στους δήμους των τεσσάρων μεγάλων πόλεων της Κρήτης, καλώντας τους να ανασκουμπωθούν και να ετοιμάσουν μελέτες έργων, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στην διεκδίκηση περισσότερων κονδυλίων για το νησί.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης από την άλλη αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο της δημοτικής αγοράς -ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ- το οποίο -όπως είπε- αναμένεται να ξεκινήσει το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο και θα χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από πόρους της περιφέρειας Κρήτης.

Πάντως, ανάμεσα στα έργα που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία του δήμου και τα οποία βρίσκονται στην λίστα της δημοτικής αρχής είναι μια σειρά αναπλάσεις στο παραλιακό -και όχι μόνο- μέτωπο της πόλης.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια