Δασικοί χάρτες: Ο αγώνας των Κρητικών έφερε λύσεις – Οι εξαγγελίες Σκρέκα από τα Χανιά

Κρήτη
Δασικοί χάρτες: Ο αγώνας των Κρητικών έφερε λύσεις – Οι εξαγγελίες Σκρέκα από τα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παγώνουν» οι διαδικασίες μέχρι να γίνουν οι διορθώσεις – Εκτός λίστας ο ασπάλαθος

Με νομοθετική ρύθμιση θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να δώσει λύση στο «καυτό» θέμα των δασικών χαρτών, ώστε να αντιμετωπιστεί η σωρεία προβλημάτων που ανέκυψαν από την ανάρτησή τους η οποία και οδήγησε στους δρόμους χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες γης στην Κρήτη. 

Αυτό εξήγγειλε σήμερα από τα Χανιά -που ήταν ο πρώτος σταθμός της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη- ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας. Ο ίδιος μάλιστα -στην σύσκεψη που έγινε με εκπροσώπους αρχών και φορέων των Χανίων- ανακοίνωσε το «πάγωμα» των διαδικασιών για παραπάνω από ένα 6μηνο, επισημαίνοντας πως θα δοθεί λύση και στο ιδιοκτησιακό, ενώ ξεκαθάρισε πως οι αγροτικές ενισχύσεις δεν κινδυνεύουν.

Το πάγωμα των διαδικασιών για παραπάνω από ένα 6μηνο μέχρις ότου να γίνουν οι απαιτούμενες διορθώσεις στους δασικούς χάρτες επιλύοντας και το ζήτημα των ασπαλάθων που αναμένεται να τεθούν εκτός λίστα των δασικών φυτών και εν συνεχεία να δοθεί η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν σε αντιρρήσεις εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, εξήγγειλε το μεσημέρι από τα Χανιά, που ήταν ο πρώτος σταθμός της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Ο Κώστας Σκρέκας που είχε αποκαλύψει τις εξαγγελίες που επρόκειτο να κάνει στην Κρήτη μιλώντας τα προηγούμενα 24ωρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, κινήθηκε στο πλαίσιο των προθέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη που παρενέβη στο θέμα, ώστε να πέσουν οι τόνοι. 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος συνοδευόμενος από τον ρεθυμνιώτη υφυπουργό Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, κάθισε σε στρογγυλό τραπέζι με τους βουλευτές, τους αυτοδιοικητικούς, αλλά και τους ίδιους τους αγρότες στα Χανιά, θέλοντας να δείξει πως η κυβέρνηση αφουγκράζεται την κραυγή των αγροτών που βρίσκονται στα χαρακώματα, έπειτα από την ανάρτηση των δασικών χαρτών που θέτουν σε κίνδυνο τις περιουσίες τους. Μάλιστα τόνισε πως ξεκαθαρίζεται και το ιδιοκτησιακό, αφού θα υπάρξει τροπολογία για να αναγνωριστούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας.

Και ενώ εντός της αντιπεριφέρειας η σύσκεψη με τον Κώστα Σκρέκα ήταν σε εξέλιξη, αγρότες των Χανίων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο, όπου αναρτώντας πανό ζητούσαν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τους δασικούς χάρτες. 

Επόμενος σταθμός της περιοδείας Σκρέκα στην Κρήτη, είναι αύριο το Ρέθυμνο.

Υπενθυμίζεται πως για το φλέγον θέμα των δασικών χαρτών μίλησε χτες στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, διαβεβαιώνοντας ότι δεν «κινδυνεύουν» οι ενισχύσεις σε γεωργούς και κτηνοτρόφους με αφορμή τους Δασικούς Χάρτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News