Χανιά

«Έπεσαν» οι υπογραφές για τον υγροβιότοπο στον ποταμό Μορώνη

Στοχεύει στην ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος στην Σούδα

Ένα έργο στάσιμο για πολλές δεκαετίες, καθώς είχε «σκαλώσει» στα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας, εισήλθε πλέον στην τελική του ευθεία στα Χανιά

Ως μια σημαντική στιγμή για το δήμο Χανίων χαρακτηρίζεται η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου και λιμενικού ταμείου για την αποκατάσταση και την ορθολογική διαχείριση της εκβολής του ποταμού Μορώνη στην Σούδα.

Η σύμβαση δίνει στον δήμο το δικαίωμα παρέμβασης ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αξιοποίησης της περιοχής για την αποκατάσταση, ανάδειξη και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του υγροβιότοπου.

Το έργο που ήταν στάσιμο για δεκαετίες, αποτελούσε πάγιο αίτημα όχι μόνο της δημοτικής αρχής, αλλά και των ίδιων των κατοίκων της Σούδας, οι οποίοι πλέον θα δουν την περιοχή τους να αναβαθμίζεται αισθητά.

Το έργο -που είναι προϋπολογισμού μισού εκατομμυρίου ευρώ και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του δήμου- μετά τις πολύχρονες γραφειοκρατικές διαδικασίες τις οποίες ξεπέρασε, αναμένεται να δημοπρατηθεί άμεσα ώστε να εισέλθει σε στάδιο υλοποίησης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια