Σωματείο Επισιτισμού: Κινητοποίηση στα Χανιά την Παρασκευή

Χανιά
Σωματείο Επισιτισμού: Κινητοποίηση στα Χανιά την Παρασκευή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παλεύουμε για τις θέσεις εργασίας και τα μέτρα προστασίας στην ζωή μας»

Κινητοποίηση στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Απριλίου, από τους εργαζόμενους σε επιτισμό και τουρισμό «για τη διασφάλιση του εισοδήματος και των θέσεως εργασίας και για μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας μας».

«Οι σερβιτόροι, μάγειρες, μπουφετζήδες, και όλοι εμείς που δουλεύουμε στην μαζική εστίαση, στα καφέ και στα catering, εδώ και ένα χρόνο βιώνουμε τις συνέπειες της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης, που διαχειρίζεται τη πανδημία προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων.

Η σημερινή περίοδος της κρίσης έδωσε την αφορμή στην κυβέρνηση να επιταχύνει τα αντεργατικά της σχέδια. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη γι’ αυτό που έρχεται στην συνέχεια!

Ο νέος νόμος που φέρνουν για τα εργασιακά όχι μόνο θεσμοθετεί την μονιμοποίηση των μέτρων που έφεραν στο όνομα της πανδημίας, αλλά «νομιμοποιεί» την τσάμπα εργασία με απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση 8ώρου -5ήμερου, την δουλεία μέχρι τελικής πτώσης. Με νέες μειώσεις σε μισθούς και εργοδοτικές εισφορές. Με σπαστά ρεπό, διευθέτηση ωραρίου σε βάθος 6μήνου, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και ταυτόχρονη ενίσχυση της εργολαβίας και του άθλιου καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων μέσω δουλεμπορικών που ελέγχονται από πολυεθνικούς ομίλους. Είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περιορίζοντας κι άλλο το δικαίωμα στην συνδικαλιστική δράση και το δικαίωμα στην απεργία .

Είναι παραμύθι ότι «πασχίζουν» για την διατήρηση των θέσεων εργασίας αφού χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου έχουν χάσει την δουλειά τους εν μέσω πανδημίας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι τόσο στον Νομό Χανίων όσο και σε όλη την χώρα, κληθήκαμε να ζήσουμε με τα πενιχρά επιδόματα ειδικού σκοπού ή με τους πετσοκομμένους μισθούς του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενώ πολλοί από εμάς, αποκλειστήκαμε ακόμη και από τα ψίχουλα αυτά. Η συνειδητή επιλογή υποστελέχωσης της επιθεώρησης εργασίας, συνολικά των ελεγκτικών μηχανισμών, εκτίναξαν την εργοδοτική ασυδοσία. Όλο το προηγούμενο διάστημα δεχόμαστε καταγγελίες για περιστατικά συναδέλφων που δουλεύουν κανονικά ενώ είναι σε αναστολή, για μαγαζιά που δεν δίνουν δώρο Χριστουγέννων, δεν ασφαλίζουν πλήρως τους εργαζόμενους.

Να διασφαλιστεί το δικαίωμα όλων των εποχικών χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης που όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση τους καλεί να ζήσουν με ψίχουλα. Να μην γίνει καμία απόλυση!! Πληρώσαμε την ανάπτυξη τους. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους.

Οι αγώνες των ταξικά προσανατολισμένων σωματείων το προηγούμενο διάστημα δείχνουν την διέξοδο, δίνουν ελπίδα. Οι κινητοποιήσεις με την ενεργή συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων είναι αυτές που μπορούν να οδηγήσουν σε κατακτήσεις. Οι αγώνες αυτοί πρέπει να ενταθούν μπροστά στην νέα τουριστική σαιζόν. Συνεχίζουμε στις 20 Απρίλη Πανελλαδική κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Τουρισμού-Επισιτισμού.

Καλούμε τα σωματεία που έχουν εποχιακά εργαζόμενους να συμπορευτούμε και να διεκδικήσουμε από κοινού:

  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και επισιτισμό. Καμία απόλυση!
  • Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις,
  • Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας τω εργαζομένων.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΙΣ 6:00M.M. ΣΤΗΝ ΠΛ.ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά!

Ούτε ένα ευρώ λιγότερος μισθός!

Ούτε ένα λεπτό παραπάνω εργασία!

Μέτρα υγείας και ασφάλειας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News