«Ανάσα ζωής» στα αδέσποτα ζώα δίνει ο Δήμος Χανίων

Χανιά
«Ανάσα ζωής» στα αδέσποτα ζώα δίνει ο Δήμος Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταθμούς τροφής και νερού για τα αδέσποτα ζώα σε 13 περιοχές εντός και εκτός πόλης, εγκατέστησε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος Χανίων

Κυκλοφορούν στους δρόμους πεινασμένα και διψασμένα «ζητιανεύοντας» για νερό και τροφή, ενώ κάποιες φορές ίσως αποτελούν και απειλή για τους διερχόμενους. Ο λόγος για τα αδέσποτα ζώα που τριγυρνούν στην πόλη των Χανίων, δίχως κανείς να τους δίνει την δέουσα προσοχή.

Η δημοτική αρχή - στο πλαίσιο των δράσεων της με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων - θέλοντας να συμβάλλει εν μέρει στην επίλυση του προβλήματος, τοποθέτησε ταϊστρες τροφής και νερού για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, εντός των διοικητικών ορίων του δήμου.

Τις προηγούμενες ημέρες τα δημοτικά συνεργεία τοποθέτησαν τις εγκαταστάσεις τροφής και νερού για αδέσποτα σε 13 σημεία των Χανίων, όπου μεταξύ άλλων είναι στην περιοχή του Κουμ Καπί στην Πύλη της Άμμου, στα δικαστήρια, στην οδό Μελετίου Πηγά, μέσα στην πόλη και σε περιαστικές περιοχές.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αυτό δεν είναι το πρώτο βήμα που κάνει η δημοτική αρχή για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. 

Ο Γιάννης Νικηφοράκης μάλιστα απευθύνει έκκληση στους πολίτες που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα ζώο συντροφιάς, να μην αγοράζουν, αλλά αντιθέτως να υιοθετούν αδέσποτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News