Χανιά

Λιμάνι Σούδας: Πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα

«Ξηλώθηκαν» ακόμη και τα τσιμέντα

Κυριολεκτικά θάλασσα τα έκαναν σήμερα οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που σαρώνουν την Κρήτη, καθώς το πρωί στα Χανιά ένα φορτηγό πλοίο τύπου «RO - RO» προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού της Σούδας.

Ο λόγος για το πλοίο «Πελαγίτης» το οποίο στην προσπάθεια του να δέσει κατέληξε στον προβλήτα με απίστευτη δύναμη και ταχύτητα, με αποτέλεσμα να «ξηλώσει» ακόμα και τα τσιμέντα. Άμεσα σήμανε συναγερμός και με την βοήθεια ρυμουλκών, το πλοίο «ξεκόλλησε» από την προβλήτα και απομακρύνθηκε με ασφάλεια.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, η υπηρεσία του θα προχωρήσει στην άμεση καταγραφή των ζημιών, που με μια πρώτη εκτίμηση είναι μεγάλες και εστιάζονται κυρίως στην ράμπα εξυπηρέτησης των οχηματαγωγών πλοίων. 

Άμεσα επίσης θα ξεκινήσουν και οι εργασίες αποκατάστασης με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλιστούν με την διαδικασία του κατεπείγοντος οι σχετικές χρηματοδοτήσεις από το αρμόδιο υπουργείο, οι οποίες ίσως φτάσουν τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Πάντως μετά το ατύχημα το πλοίο έδεσε τελικά σε άλλο σημείο του λιμανιού, ενώ ευτυχώς από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια