Ξύπνησαν «μνήμες» από το διπλό φονικό στα Ανώγεια – Αναβλήθηκε η δίκη για τις 12 Απριλίου

Κρήτη
Ξύπνησαν «μνήμες» από το διπλό φονικό στα Ανώγεια – Αναβλήθηκε η δίκη για τις 12 Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εδώλιο ο γιός ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας – «Αστακός» το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης με την διπλή δολοφονία στα Ανώγεια πριν από περίπου έναν χρόνο.

Στο εδώλιο κάθεται ο 30χρονος γιος ενός εκ των δύο θυμάτων, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε έναν 30χρονο συγχωριανό του όταν είδε το πατέρα του νεκρό από τα πυρά του. 

Τελικά η ακροαματική διαδικασία διακόπηκε λίγη ώρα αργότερα και θα συνεχιστεί στις 12 Απριλίου.

Μνήμες από την τραγωδία της 2ας Μαΐου 2020 στα Ανώγεια, όπου είχαν βρει φρικτό τέλος ο 63χρονος μαντιναδολόγος, Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος συγχωριανός του Γιώργος Ξυλούρης, επρόκειτο να έρθουν σήμερα ξανά στο προσκήνιο, με την δίκη της πολύκροτης υπόθεσης που είχε συνταράξει το πανελλήνιο. 

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων κάθισε ο 30χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε θανάσιμα τον συγχωριανό του. Ο νεαρός άνδρας αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. 

Η ακροαματική διαδικασία αν και ξεκίνησε κανονικά το πρωί, εντούτοις οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ζήτησαν την αναβολή της, λέγοντας ότι μέλη της οικογένειας Ξυλούρη δεν μπορούν να παρευρεθούν και ούτε έχουν νομιμοποιήσει τους δικηγόρους λόγω προβλημάτων υγείας. Παράλληλα, επικαλέστηκαν μετακίνησης δεδομένου ότι τα Ανώγεια παραμένουν σε "βαθύ κόκκινο". Η υπεράσπιση διαφώνησε με το αίτημα, ενώ η έδρα αν και απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για αναβολή, εντούτοις ανακοίνωσε ότι η ακροαματική διαδικασία διακόπτεται και θα συνεχιστεί στις 12 Απριλίου.

Στα Δικαστήρια Χανίων πάντως τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, καθώς το μέγαρο ήταν κυριολεκτικά "ζωσμένο" από αστυνομικούς, ενώ οι συγγενείς των δύο πλευρών «χωρίστηκαν» σε διαφορετικούς χώρους. 

Θυμίζουμε ότι ο 30χρονος κατηγορούμενος εξαρχής είχε υποστηρίξει ότι πυροβόλησε θανάσιμα τον Ξυλούρη όταν διαπίστωσε ότι ο πατέρας του είχε πέσει νεκρός από τα πυρά του, ενώ τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News