Κορωνοϊός: Προβληματισμός για κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης σε 12χρονο μαθητή στα Χανιά

Κρήτη
Κορωνοϊός: Προβληματισμός για κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης σε 12χρονο μαθητή στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρούσμα «νούμερο 1» - Τι έδειξε η ιχνηλάτηση των επαφών του μαθητή

Προβληματισμός επικρατεί από την εμφάνιση επιβεβαιωμένου πλέον κρούσματος, νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στα Χανιά.

Στις σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, στις οποίες ενυπάρχει η γονιδιωματική ανάλυση δειγμάτων από 09 Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου, καταγράφεται 1 κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το οποίο ήταν ήδη γνωστό αλλά και 1 κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων που δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι σήμερα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, έχουν εντοπιστεί στην πραγματικότητα 2 ακόμα κρούσματα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης που δεν δηλώθηκαν όμως στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου αλλά ως εισαγόμενα, καθώς «ανήκουν» σε 2 ναυτικούς που από την Ρωσία, μέσω Κωνσταντινούπολης, βρέθηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου και νοσηλεύονται πλέον στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Αντιθέτως, το επιβεβαιωμένο κρούσμα με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του ιού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, αφορά σε 12χρονο μαθητή.

Το παιδί εντοπίστηκε θετικό στον ιό από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου, όμως η πιστοποίηση για το γεγονός ότι πρόκειται για κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του ιού, ήρθε μόλις σήμερα.

Την περίοδο που ο μαθητής βρέθηκε θετικός στον ιό, προέκυψαν ακόμη από την συρροή του κρούσματος 16 άτομα επιπλέον θετικά στον ιό, για τα οποία μένει να επιβεβαιωθεί απλώς και επίσημα ότι πρόκειται επίσης για κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του ιού.

Ανάμεσα στα 16 κρούσματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση και είναι ενεργά, συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του 12χρονου μαθητή, συμμαθητές του αλλά και η δασκάλα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, εντοπίστηκε πως το κρούσμα «νούμερο 1» είναι ο σύζυγος της δασκάλας, ο οποίος πάντως δήλωσε ότι η επαγγελματική του δραστηριότητα είναι αποκλειστικά στα Χανιά και δεν έχει μετακινηθεί καθόλου από την πόλη και εκτός χώρας, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό, καθώς αυτή η εξέλιξη «δείχνει» πως το μεταλλαγμένο στέλεχος υπάρχει στην κοινότητα και δεν είναι εισαγόμενο.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) ΕΔΩ

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash) 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News